Революция Х

Revolution X

България | 2018г | 100 минути | Екшън , Комедия , Криминален , Музикален | Официален сайт
- 7.3/10

За филма

В разпространение от: 11.05.2018
Премиера в България: 11.05.2018
Производител: Di - Dreams [industry]
Разпространител: bTV Studios

От създателите на тв сериала "Революция Z".
Една мечта, една сделка, едно пътуване, едно синьо куфарче... Но играта загрубява!

Култовата група “Революция Х” заминава на първото си голямо турне на морето, но продуцентът (Китодар Тодоров) налага на Боби и Филип (Иван Тишев и Иван Иванов) нова вокалистка - популярната в България певица Гери-Никол, на която всички в групата се дразнят. Приятелката на китариста Боби - Мира ((Мона Гочева) е свалена от участия като солист и е принудена да се присъедини към училищния лагер на 197-мо СОУ заедно с гаджето на Филип - Криси.

Двете двойки планират да се виждат тайно и да изкарат романтична ваканция, но директорът на училището Цеков (Георги Кадурин) има свой план за пътуването. Той е поканил инспектор от министерството (Люси Иларионов) с цел да го впечатли и получи желаната титла “Директор на годината”, обаче присъствието на Инспектора усложнява живота на всички, събитията не се случват по план...

Проблеми възникват и от друго място - шофьорът на автобуса (Александър Сано) е наркодилър, който прекарва кокаин и без да иска разменя чантата с дрогата с тази на китариста Боби. След пратката вървят и двама дребни престъпници (Башар Рахал и Бойко Кръстанов), които възнамеряват да я откраднат. Те отвличат Гери-Никол и искат наркотика в замяна.

След поредица от комични ситуации в лагера, наркотикът е унищожен от директора Цеков и на младежите им се налага да измислят друг, хитър начин за освобождаването на вокалистката. Заедно с учителите, те подменят стоката и организират размяната. В този момент обаче се намесва шофьорът на автобуса, който ги взима за заложници на увеселително корабче и иска от тях да му върнат дрогата.

Учителят по физика Савов (Даниел Ангелов) успява сам да спаси Гери и заедно освобождават заложниците. Всички най-после са заедно и щастливи, а Цеков защитава децата пред инспектора с цената на мечтаната титла. Ваканцията завършва с участие на “Революция Х” на голям рок фестивал!

Кастинг

Режисьор: Димитър Гочев
В ролите: Гери-Никол, Иван Иванoв, Мона Гочева, Диана Костова, Иван Тишев, Даниел Ангелов, Александър Сано, Георги Кадурин, Диляна Попова, Бойко Кръстанов, Башар Рахал, Силвия Петкова, Стефка Янорова, Китодар Тодоров, Люси Иларионов, Димитър Бербатов
Сценаристи: Теодора Маркова, Георги Иванов
Продуцент: Димитър Гочев
Оператор: Радослав Гочев
Copyright © 2024 Dir.bg.