Човекът без лице

The Man Without a Face

САЩ | 1993г | 115 минути | Драма | Официален сайт
- 7.5/10

За филма

В разпространение от: 23.08.1993
Производител: Icon Entertainment, Warner Bros.

По едноименния роман (1972 г.) на американската писателка Изабел Холанд.

12-годишният Чък (в ролята - Ник Стал) иска да напусне дома си и да влезе в престижна военна академия, за която му трябва стабилна академична подготовка. Той е твърдо решено да върви по стъпките на покойния си баща и да служи в армията въпреки протестите на майка му, подигравките на сестра му и факта, че ще трябва да учи през цялото лято. Започва да търси частен учител и тогава разбира, че обезобразеният отшелник, живеещ самотно наблизо, е бивш университетски преподавател - Джъстин Маклауд (Мел Гибсън). Двамата започват работа, а скоро след това разбират, че имат еднаква съдба на аутсайдери... и си помагат един на друг, за да преодолеят трудностите в света, който ги е отхвърлил.

Това е една история за учител и негов проблемен ученик. Джъстин живее на края на града, след като е обезобразен при автомобилна катастрофа, в която изгаря момче и за която той е обвинен в непредумишлено убийство. Подозират го, че е и педофил. Приятелството му с Чък възбужда подозренията и враждебността на околните. Маклауд обаче внушава на Чък любов към правосъдието и пренебрежение към предразсъдъците.

Едно момче без баща, почти отказало се от мечтите си - намира човек, който вярва в него дотолкова, че тези мечти да се сбъднат! Чък е приет в академията. Скоро след това пътищата на ученик и учител се разделят, защото като отплата Маклауд получава забрана от властите да се среща с момчето. Той е несправедливо обвинен дори в блудство...

Телевизионна премиера в България: 12.05.2001 г., Канал 1 на БНТ.

Кастинг

Режисьор: Мел Гибсън
В ролите: Мел Гибсън, Ник Стал, Маргарет Уитън, Фей Мастерсън, Габи Хофман, Джефри Люис, Ричард Масър
Сценарист: Малкълм Макрури
Продуцент: Брус Дейви
Музика: Джеймс Хорнър
По книгата на: Изабел Холанд
Оператор: Доналд Макалпайн
Copyright © 2024 Dir.bg.