Винсънт Д’Онофрио става режисьор

28.08.2015 г.
Винсънт Д’Онофрио става режисьорПо време на течащите в момента снимки на „Великолепната седморка”, който ще тръгне догодина през септември, актьорът Винсънт Д'Онофрио очевидно е развил вкус към уестърна и е решил да дебютира в киното като режисьор с проект в този жанр.

Заглавието на филма е „Хлапето” („The Kid”), а Д'Онофрио - прочул се с ролята на злодея в "Мъже в черно" - също така ще играе в него заедно с Джеймс Франко и Итън Хоук. Информацията е на Deadline.

Сценарият на Андрю Ланъм (който преди няколко години като студент в Университета на Тексат спечели престижната стипендия "Nicholl Fellowship" от Академията на филмовите изкуства и науки) ще разкаже по различен начин историята на Били Хлапето и шерифа Пат Гарет.

Фокусът му ще е насочен към малко момче, чийто чичо убива баща му и изпраща сестра му да се прехравна по улиците. Момчето се опитва да накара Били Хлапето да отмъсти за баща му като убие чичото, но разбира, че романтичната му представа за добрия разбойник е погрешна. Така обаче пък открива един истински герой в лицето на шерифа Гарет.

Филмът е производство на Suretone Pictures, собственост на музикалния мениджър Джордан Шър, който по този начин навлиза във филмовия бизнес. Шър ще пусне филма в САЩ през Lionsgate, а Крисчън Мъркюри от "Red Granite International" има грижата за износа в чужбина, начиная от Торонто, Канада. Продуценти са Шър, Ник Търлоу и Сам Мейдю.

Едновременно с този проект, Джордан Шър започва и филма "Петима срещу куршума" ("Five Against A Bullet"), като е привлякъл за режисьор Джо Карнахен (на снимката вдясно - "Димящи аса", "А отборът", "Лимузината"). Това е потенциален франчайз, в който пет елитни бодигарда имат за задача да опазят кандидат за кмет в Мексико - проект, към който преди време бе привлечен и Брус Уилис, но сега започва наново.

Разработката и производството и на двата проекта се финансира от Шър с негови собствени средства и частично - от необявени негови партньори.

Сред предишните филмови активности на Шър са "Стоун" с Робърт Де Ниро и Едуард Нортън, както и "Warrior" (2011) с Том Харди. Продуцентът остава активен и в музиката - рок бандата Fleetwood Mac е начело в световната класация през 2015 г. за турнета, по обем на приходите и по най-висока средна цена за билет.
Copyright © 2024 Dir.bg.