Първи трейлър на "Хулиета" на Алмодовар

09.02.2016 г.
Първи трейлър на След като в началото на миналата година испанският корифей Педро Алмодовар обяви (вж. информацията), че се завръща към „киното на жените”, вчера излезе и първият трейлър с английски субтитри на вече готовата му нова драма. Тя е продуцирана от неговото студио El Deseo в Мадрид.

Вижте трейлъра.

Ето как изглежда и афишът:


Първоначалното заглавие на лентата бе "Тишина" (“Silencio”), но в окончателен вариант е "Хулиета" ("Julieta"). Снимките му започнаха почти едновременно с "Тишина" на Мартин Скорсезе, поради което е възможно промяната на заглавието да решава проблем с разпространението. От дистрибутора Sony Pictures все още няма дата за премиера в САЩ, но филмът тръгва у дома - в испанските кина премиерата е на 8 април, а скоро след това в съседна Португалия, после в Мексико и в съседна Франция. Във Великобритания показът е предвиден да стартира през лятото, на 26 август. Вероятно произведението ще премине през Кан (11 - 22 май), преди да акостира в САЩ през есента.



Трейлърът ни дава обща представа за сюжета, но успява да съхрани обичайната за Алмодовар обърканост - изпълнен е с намеци за развиващи се мистерии и тайни, цветовата палитра е смела и наситена със символи, имаме испанска провинциална къща, красиви жени са в състояние на емоционална криза на границата на лудостта. Наблюдателите смятат, че Алмодовар ще потвърди реномето си на "Майстор на меланхолията".



Любопитно е отсъствието на Пенелопе Крус от проекта, тъй като тя се свързваше еднозначно с него, по думите на режисьора. Сега ролята на главната героиня в различни периоди от живота й ще се изпълни от Адриана Угарте (младата Хулиета) и Ема Суарес (зрялата Хулиета). Филмът я проследява за период от 30 години, в който тя се бори с чувството си за вина за напускането на семейството от страна на баща й, превръща се в щастлива в по-зряла възраст, когато емоционалният хаос на младостта е изчезнал, но досегашните й несполуки се дължат на... мълчанието.

Адриана Угарте


Ема Суарес


Ще забележим и работата на Алмодовар с отдавнашната му муза - актрисата Роси де Палма.
Copyright © 2024 Dir.bg.