Децата шпиони спасяват света

Децата шпиони спасяват светаДеца шпиони 2: Островът на изгубените мечти” използва същата формула като чудесния оригинал от 2001: ярки цветове, странни джаджи (тип “Джеймс Бонд”), очарователни спецефекти, глуповати злодеи, дързък, дори нахален стил на диалога и разбира се - много хитроумни словосъчетания. Втората част на филма е галопираща авантюра противопоставяща истинските деца шпиони Кармен и Джуни Кортес, срещу сополивите гадняри Гари и Гърти Гигълс, чийто баща инсценира превземане на федералната шпионска агенция.
Скоро те се оказват на един невидим остров, управляван от Ромеро (Стийв Бушеми), не-съвсем-луд учен, който иска… да контролира света.
Робърт Родригес пише, режисира, монтира и на моменти застава сам зад дигиталната камера. Изглежда, че е подбрал цветовата си палитра от онези ярко оцветени малки мексикански  скулптури, които се продават като подаръци в магазинчетата за сувенири, и притежават особената сила да те накарат да се усмихваш.
Целият филм се отличава с жизнен мексикано-американски уклон, разнообразен с испанските корени на младите актьори.
Началната сцена е вдъхновяваща: Кармен и Джуни посещават един увеселителен парк, а неговият собственик гордо обяснява великите нови “приключения” в него. Те са страхотно екстравагантни, безразсъдно-смели и наистина безкрайно забавни.
Дъщерята на американския президент е сред гостите на парка, тя е малка лигла, която скоро се оказва в опасност, а децата шпиони и отбора на Гигълс се съревновават кой да я спаси. Така започва едно съперничество, което ги отвежда на Острова на Изгубените мечти.
Също както филмите за Джеймс Бонд - оцеляването на света е поставено на карта - ни повече, ни по-малко. Преследването към острова включва подводно пътешествие и точно както в първия филм, по стъпките им са разтревожените родители (Антонио Бандерас и Карла Гуджино).
Специалните ефекти са доста добри, особено зелено-златното морско чудовище, а също и многокраките паяковидни хора, които се оказват добри по душа.
С “Островът на изгубените мечти” децата шпиони стават пълноправни членове в семейството на Бонд-героите.
Copyright © 2024 Dir.bg.