Фестивал на италианското кино до 6 юни

31.05.2016 г.
Фестивал на италианското кино до 6 юниОт днес до 6 юни Италианската търговска камара в България и Културната асоциация “Тицианo”, съвместно с Италианската академия за филмово изкуство – наградите “Давид ди Донатело” и в сътрудничество с Министерството на Културата на Република България, Министерството на културното наследство и дейности и на туризма на Република Италия, Посолството на Италия в София, Италианският културен институт в София, с подкрепата на Столичната община, организират “1-ви Фестивал на италианското кино в България".

Фестивалът е в подкрепа на титлата „София – творчески град на киното" на ЮНЕСКО.

Фестивалните прожекции ще се състоят във филмотечно кино “Одеон” и ще са с безплатен вход.

Закриването е на 6 юни с гала вечер в народния театър “Иван Вазов”. За участие във фестивала са поканени авторите и продуцентите на филмите, предвидени са срещи на публиката с творческите екипи.

Ще бъдат прожектирани 11 заглавия, след които "Dietro gli occhiali bianchi" ("Зад белите очила", 2015 г.), "Noi e la Giulia" ("Ние, Джулия и други чудеса", 2015), "Ciliegine" ("Черешката на тортата", 2012), "Latin Lover" ("Латино любовник", 2015), "Song’e Napule" ("Музика и Неапол", 2013), "L’arte della felicita" ("Изкуството на щастието", 2013), "La corrispondenza" ("Кореспонденцията", 2016).

Селекцията на филмите е направена от Италианската филмова академия, която присъжда отличията "Давид ди Донатело" и тази година празнува своята 60-та годишнина, а амбицията на организаторите на фестивала е той да се превърне в ежегоден.
Copyright © 2024 Dir.bg.