"12 А" продължава "11 А" с Радина Кърджилова и нов режисьор

21.10.2016 г.
Хитовата юношеска драма от 2015 г. "11 А" се сдоби с продължение. След като събра в боксофиса близо 715 000 лева и привлече около 98 000 кинозрители, като се задържа в Топ 15 в продължение на 4 месеца след премиерата си през януари, производството на продължение бе повече от естествено.

Вчера бе първият снимачен ден на "12 А" - условно продължение на "11 А", който донесе на Яна Маринова през август руска награда за най-добра женска роля. В новия филм Радина Кърджилова ще бъде чаровната учителка по литература на клас от интелигентни, но вироглави тийнейджъри. 30-годишната Радина, която роди син на Деян Донков преди три месеца, се появи на първия снимачен ден с ефирна копринена рокля в червено и черно, а партньорът й Дарин Ангелов – учителят по физкултура, който ще вземе младата класна под своето крило - дойде в тон с нея, с червени джинси и черно кожено яке.

Над 200 актьори са се явили на кастинг за ролите, а за образа на учителката Лина претендирали повече от 20 актриси, издаде режисьорката Магдалена Ралчева. "Радина безспорно беше моята фаворитка от самото начало и мисля, че всички сме единодушни в избора".

"На фокус са сложните отношения между учители, ученици и родители – тема, която винаги се е радвала на успех в световното кино. Посланието на нашия филм е да обичаме децата си, да ги изслушваме и разбираме, за да станат достатъчно силни и устойчиви да се справят с живота", сподели още режисьорката.

Първият филм бе режисиран от Михаела Комитова.

Във филма играят още Мария Каварджикова, Елена Бойчева, Анелия Мангърова, Велислава Костадинова, Калоян Минев, Деян Георгиев.


Дейвид Варод, за когото "12 А" е първи проект като независим продуцент, похвали сценариста Николай Колев (сценарист и на първия филм) и обяви: "Ако България някога има шанс да спечели "Оскар", то ще бъде с негов сценарий - той е гениален писател!"
Роденият в Тел Авив, Израел през 1948 г. Дейвид Варод е изпълнителен директор на "Ню Бояна филм".

Разпространението на оригиналния филм бе дело на bTV Studios.
Copyright © 2024 Dir.bg.