"Овцата Шон: Филмът" с продължение

25.10.2016 г.
Британското студио "Aardman Animations", разположено в Бристъл, обяви за влизане в производство на продължение на анимацията "Овцата Шон: Филмът". Ричард Старзак, който работи над оригиналния филм, остава в режисьорския стол и за продължението, но без втория режисьор - Марк Бъртън.

Един от основателите на студиото, Дейвид Спрокстън заяви, цитиран от "Гардиън": "Стадото се отправя в ново пътешествие с огромно удоволствие. Ще стане страхотна комедия, която ще изведе героите на ново ниво на безумието!"

Спрокстън е създател на поредицата късометражни филми за Уолас и Громит. Самата овца Шон за първи път се появява на екран в късометражния "Уолас и Громит 4" - "Къса подстрижка" ("A Close Shave", 1995), за който режисьорът му Ник Парк получи своя трети от четирите си "Оскар"а. След това Шон получава собствена поредица анимационни филми, първият от които е излъчен по телевизия CBBC през 2007 г.

През февруари 2015 г. излиза и "Овцата Шон: Филмът", който струва на своите създатели 25 милиона долара. За него кинозрителите в света купиха билети на стойност 106 млн долара.

Снимките на "Овцата Шон 2" ("Shaun the Sheep Movie: Farmageddon") започват до два-три месеца, през януари 2017 г.
Copyright © 2024 Dir.bg.