Star Wars: Самостоятелен филм за Оби-Уан Кеноби

18.08.2017 г.
Star Wars: Самостоятелен филм за Оби-Уан КенобиLucasfilm разработва приключение на героя, изигран в "Междузвездни войни" от Алек Гинес и Юън Макгрегър, съобщи днес световната развлекателна преса. За режисурата на филма се водят преговори с 3-кратно номинирания за Оскар британец Стивън Долдри ("Били Елиът", "Часовете", "Четецът").

По този начин вселената на Star Wars се разширява с още една самостоятелна антология - тази за Obi-Wan Kenobi. Проектът е в съвсем начална фаза на развитие, още няма сценарий. Не е известно коя част от живота на Кеноби ще бъде покрита, но се очаква оригинална история подобно на тази за снимащия се в момента филм за Хан Соло. Последният се препъна с двама режисьори - Крис Милър и Фил Лорд, сега разчита на трети - Рон Хауърд.

Първият завършен самостоятелен филм, "Rogue One: История от Междузвездни войни" (2016 г.), успя да направи над милиард долара от билети по света.

Кеноби бе изигран за първи път от покойния Алек Гинес в оригиналния филм от 1977 година ("Междузвездни войни: Епизод IV - Нова Надежда"). В по-късните продължения  ролята бе поета от Юън Макгрегър, който напоследък изяви интерес да я повтори.

Алек Гинес (в средата) във филма от 1977 г.:


Тази седмица Макгрегър каза в интервю за "Entertainment Weekly", че "засега няма официална оферта, нито проведени срещи за това или за каквото и да било друго".

46-годишният шотландец допълни: "Но винаги съм казвал, че бих бил щастлив да го направя, стига да поискат. Би се получила и добра връзка между последния епизод от предисториите и новите епизоди. Все пак имат да правят доста филми до 2020 година, така че едва ли нещо ще стане скоро, ако изобщо стане нещо".

Юън Макгрегър като Оби-Уан Кеноби:


Освен снимките на филма за младия капитан на кораб и бъдещ генерал на бунтовниците Хан Соло и идеите за джедая-отшелник Оби-Уан Кеноби, Lucasfilm обмислят спин-офи и за други персонажи, като мастър-джедая Йода, галактическия гангстер Джаба и наемника-клонинг, ловеца на глави Боба Фет.
Copyright © 2024 Dir.bg.