Warner Bros. спечели наддаването за мюзикъла "In the Heights"

18.05.2018 г.
Warner Bros. спечели наддаването за мюзикъла След наддаване между няколко студиа за киноверсия на прословутия бродуейски мюзикъл "In the Heights" на Лин-Мануел Миранда (награда "Тони" 2008 г.), Warner Bros. се поздрави с успех. Проектът бе дело на фалиралата "The Weinstein Company" от 2016 г., но правата за екранизация бяха освободени миналата есен след секскандала с Харви Уайнстийн.

Продуценти на сценичния мюзикъл са Миранда, Антъни Брегман, Мара Джейкъбс и Скот Сандърс.

“In the Heights” е поставен във Вашингтонските възвишения на Ню Йорк и разказва за собственика на малко магазинче, който го затваря и заминава за Доминиканската република, където е получил голямо наследство от баба си. Проектът предвижда за режисьор Джон М. Чу (тазгодишната комедия "Crazy Rich Asians"), а за сценарист - американската композиторка и драматург Хиара Алегрѝя Хюдис (Quiara Alegría Hudes), която е автор и на либретото на мюзикъла. Правата за екранизация бяха представлявани от агенция "Endeavor Content", която бе посредник по сделката с Warner Bros.

Преди години от Universal се бяха заели със същия проект - с режисьор Кени Ортега и с Миранда в главната роля, - но го изоставиха през 2011 г. По-късно Миранда сътвори нов хип-хоп мюзикъл, който се превърна в още по-голям хит на Бродуей - “Hamilton", спечелил 11 награди Тони през 2015 г.
Copyright © 2024 Dir.bg.