"Червената Соня" не се завръща, снимките в България отменени

12.02.2019 г.
След като преди време написахме ""Червената Соня" се завръща?", днес пишем обратното - "Червената Соня" не се завръща!  Днес стана известно, че Millennium Films са прекратили производството на фентъзи екшъна "Red Sonja" и са премахнали филма от графика с бъдещите си премиери. Причини за замразяване на проекта не се съобщават. Миналата година той се предлагаше на Американския филмов пазар (панаир в Санта Моника в началото на ноември), но сега е изтеглен от участие в Европейския филмов пазар, който съпътства 69-ия Берлински кинофестивал (7-17 февруари).

Брайън Сингър остава режисьор на проекта, макар в изявление на компанията да се казва, че в бъдеще режисьорският стол може да бъде зает и от някой друг. Новата версия на филма от 1985 г. вече 10-ина години е в процес на разработка - през 2008 г. с нея се бе заел Робърт Родригес, а по-късно телевизионният режисьор и продуцент Дъглас Арньокоски. В крайна сметка проектът изпадна от медийното внимание и дълго време не се чуваше нищо за него, докато през септември 2018-а не го предложиха на Сингър (след като той бе отстранен от работа по "Бохемска рапсодия", довършена от Декстър Флечър - бел.ред.).

Снимките на римейка трябваше да започнат в България тази година, но са отменени. Спрян е и кастингът на актьори. В оригиналния филм на покойния Ричард Флайшър играха Бригите Нилсен и Арнолд Шварценегер.

Преди три седмици, на 23 януари, изданието "The Atlantic" публикува разследване на двама журналисти, събирали 12 месеца информация за Сингър и обкръжението му. Те са попаднали на 4 мъже, които твърдят, че са правили секс със Сингър, когато са били под 18-годишни и под въздействието на алкохол и наркотици. Сингър опроверга това и обяви разследването за хомофобна клевета с цел да се възобновят стари съдебни претенции срещу него. Британската киноакадемия обаче извади по необичаен начин името на режисьора от наградната категория за най-добър британски филм.

71-годишният израело-американски продуцент Ави Лърнър, шеф на министудиото "Millenium Films", остави Сингър на режисьорския пост на "Червената Соня" като заяви, че обвиненията са несъществени. Няколко дни по-късно той поясни, че е бил неправилно разбран. "“I think victims should be heard and this allegation should be taken very, very seriously,” каза Лърнър, цитиран от Deadline. - “I just don’t agree to judge by Twitter. I want [the accused] to be judged by the court!”

Визия на "Червената Соня" с  Роуз Макгауън от проекта на Родригес:
Copyright © 2024 Dir.bg.