Асен Блатечки, Нейтън Купър и Диляна Попова в любовен триъгълник

24.02.2020 г.
Асен Блатечки, Нейтън Купър и Диляна Попова в любовен триъгълникХудожествено пресъздаване на исторически моменти от българската действителност в края на втората световна война със заглавието „Останалото е пепел“ ще стартира по кината от 6 март. Историческите моменти се преплитат в романтична сюжетна нишка. Асен Блатечки влиза в главната роля на видния български политик, дипломат и финансист Атанас Буров, а в ролята на влюбената в него секретарка Мария е Диляна Попова.

Вижте трейлъра

В звездния каст на режисьора Жоро Костов  ще видим още Бен Крос, който води основния разказ във филма. Сред актьорите, които ни пренасят в далечната 1944-та година, са Нейтън Купър, Неда Спасова, Евгени Будинов, Петър Райжеков, Симеон Лютаков, Свежен Младенов и др.

За да вземе интервю от банкера Буров, в София пристига американският репортер Джордж Смит, в чиято роля е Нейтън Купър. Американецът попада в поредица от интересни ситуации с неочаквани развръзки, романтична изненада от съдбата и доста обрати, които оставят следи за цял живот. В късните си години Джордж  (в ролята вече Бен Крос) се завръща към своите спомени, за да разкаже събитията от онези години.

Във филма са използвани автентични архивни кадри от разрушената по времето на Втората световна война София, а безупречната автентична визия е дело на художник-сценографът Боряна Минчева. Режисьор на лентата е Георги Костов, сценарият е на писателя Александър Томов, оператор е Емил Топузов, а композитор на музиката към филма е дело на Петко Манчев.
Copyright © 2024 Dir.bg.