Нито "Фюриоза: Сага за "Лудия Макс", нито "Гарфилд: Филмът" успяха да спасят боксофиса в Северна Америка през уикенда

27.05.2024
Нито Нито "Фюриоза: Сага за "Лудия Макс", нито "Гарфилд: Филмът“ успяха да спасят боксофиса в Северна Америка през уикенда, чиито приходи се движат към най-големия си спад от две десетилетия, съобщи АП.

"Фюриоза: Сага за "Лудия Макс"" с участието на Аня Тейлър-Джой и Крис Хемсуърт заема първата позиция в дните от петък до неделя с 25,6 млн. щатски долара според данните на "Уорнър брос".
Филмът за котарака Гарфилд е втори с 24,8 млн.

Въпреки че не е имало очаквания "Фюриоза: Сага за "Лудия Макс“ да достигне 100 млн. долара за първия си уикенд в САЩ и Канада, се предполагаше, че филмът ще достигне 40 млн. за първите си четири дни. През май 2015 г. "Лудия Макс: Пътят на яростта" дебютира в кината на Северна Америка с 45,4 млн. щатски долара. Новата лента за Лудия Макс беше показана на току-що завършилия кинофестивал в Кан. Бюджетът на продукцията е 168 млн. щатски долара, така че филмът има да извърви много път, докато стане печеливш, коментира АП.

Гарфилд: Филмът“ е с по-скромен бюджет - 60 млн. долара. Котаракът любител на лазаня се озвучава от актьора Крис Прат.

На трето място в боксофиса за уикенда е "Измислени приятели" на Джон Красински. Фентъзи продукцията отчита 16,1 млн. щатски долара приходи от кинозалите в САЩ и Канада.

Четвъртото място е за "Кралството на планетата на маймуните". Това е трети уикенд за филма от поредицата. В неделя той добави още 13,4 млн. щатски долара от кинозалите в Северна Америка към приходите си, които достигат до 294,8 млн. от прожекции в цял свят, правейки го четвъртия най-печеливш филм на годината.

Пето място в боксофиса на Северна Америка за изтеклия уикенд е за "Каскадьорът" с 5,9 млн. щатски долара.
Copyright © 2024 Dir.bg.