Мур и Гибсън - изненадани от избора на народа

12.01.2005 г.
Мур и Гибсън - изненадани от избора на народаМайкъл Мур и Мел Гибсън не можеха да спрат да се усмихват, след като спечелиха в основните категории при 31-вото раздаване на наградите People's Choice.

И двамата са автори на спорни филми, представили се отлично в боксофиса миналата година. "Фаренхайт 9/11" на Мур  -  критичен поглед към действията на президента Буш след терористичните атаки през 2001 г., спечели наградата в категорията "любим филм", докато "Страстите Христови" на Мел Гибсън категорично бе определен за "най-добра драма".

Мур посвети победата си в неделя на американските войници, които воюват отвъд океана, и каза, че е "изумен", че неговият филм е станал любим на хората. "Обичам да правя филми и приемам това като покана да направя още фаренхайти", заяви Мур.

Гибсън се изказа в същия стил - "за мен това означава много повече, отколкото всичките ми награди досега".

"Аз разчитах на вас и вие сте с мен", каза Гибсън. "Без вас сме за никъде!"

Анимационният "Шрек 2" прибра наградите в няколко категории, "любима комедия", "любимо продължение" и "любим анимационен филм".

Образът на Магарето в "Шрек 2", озвучен от Еди Мърфи, бе определен за "любима анимационна звезда", а феята-кръстница, озвучена от Дженифър Сандърс, бе избрана за "любим филмов злодей".

Тази година имаше и много нови категории - Джулия Робъртс и Джони Деп бяха избрани за любими кино-звезди сред мъжете и жените. Мат ЛеБланк и Мардж Хелгенбъргър - за любими ТВ-звезди.

"Уил и Грейс", стана "любим ТВ комедиен сериал". "От местопрестъпленеието" - любима ТВ драма.

След като гласувалите в  интернет през първия час на живото предаване бяха преброени, "Джоуи" стана любим нов ТВ комедиен сериал, а "Desperate Housewives" (Отчаяни домакини) -- любима нова ТВ драма.

Водещи на церемонията, излъчена на живо по CBS бяха Джейсън Алексъндър Малкълм-Джамал Уорнър. Наградите покриха 38 филма, в телевизионни и музикални категории.

Номинациите бяха определени от редакторите на Entertainment Weekly, екип на People's Choice  и специално подбрана група почитатели на поп-културата. Победителите бяха избрани чрез гласуване по интернет.

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.