Електра възкръсна за нови приключения

25.02.2005 г.
Електра възкръсна за нови приключенияСлед събитията от "Дявол на доброто", Електра Начос (Дженифър Гарнър), наемна убийца и специалистка във въртенето на Сай (източния меч) е възкресена от слепия си учител Стик и от Ордена на Ръката - група престъпници, които й помагат да се възстанови и да се върне към самотния си живот на ловец.

Поредната й мисия е да убие Марк Милър и 13-годишната му дъщеря Аби.

Нарушавайки правилата Електра се превръща в приятелка на своите жертви и скоро решава да смени "лагера", обръщайки се срещу Ордена.

Електра е един от най-вълнуващите персонажи излезли изпод перото на Франк Милър, който през 2005 г. ще има възможност да види още един свой комикс, адаптиран за големия екран - "Sin City".

Работейки за "Marvel" той решава Електра да умре, а по-късно, когато вече няма права над персанажа си, не може да направи нищо срещу нейното възкресение.

Чувствената фигура на Дженифър Гарнър сякаш е създадена за образа на Електра - властна и мистериозна героиня, скъсала всички връзки със света и живееща единствено за предстоящта си мисия. Тя тренира продължително време, за да се превърне в боец с почти неограничени възможности.

За разлика от болшинството герои от комикси, Електра не притежава физически свръхспособности, но за сметка на това се научава да владее до съвършенство бойните изкуства. Освен това може да вижда в бъдещето, чрез източна техника, усвоена с много часове дълбока медитация. Всичко което умее го е  научила от своя ментор Стик (Терънс Стамп), който някога е бил разочарован от нежеланието й да се поддаде напълно на разрушителния импулс и сега се опитва да я контролира изцяло.

Режисьорът Роб Бауман ("Досиетат Х") има доста опит в мистериите, а сега прави първата си крачка и в света на комикските.

Той иска "Електра" да бъде различна екранизация. "Мисля, че разликата между този филм и другите големи филми, базирани на комикси е, че прекарваме известно време в съзнанието на Електра.”

"Тя се бори срещу неизбежността на собствената си природа - прибавя Дженифър Гарнър.

Това е фантастична за интерпретиране история. Мисля, че зрителите ще бъдат увлечени от емоционалното пътуване на Електра. Ще съпроводят усилията й да промени живота си и раждането на едно приятелство. Но романтиката ще бъде зрънце в морето на екшън сцените, заради които ми се наложи да работя наистина здраво."

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.