Дейвид Ръсел адаптира “Uncharted: Drake

14.10.2010 г.
Дейвид Ръсел адаптира “Uncharted: DrakeПредставител на студиото Columbia Pictures потвърди, че Дейвид Ръсел (“Трима крале”) ще напише сценария и ще поеме режисурата на предстоящата филмова адаптация на видеоиграта “Uncharted: Drake's Fortune”, която бива описвана като смесица между Индиана Джоунс и Томб Рейдър.

Продукцията ще се придържа към мащабната визия на играта, а сюжетът ще разказва историята на търсача на съкровища Нейтън Дрейк.

Повече подробности свързани със сюжета не се разкриват, но президента на Sony Pictures Entertainment Ейми Паскал заяви, че надеждата е да се даде старт на нова потенциална поредица, която ще комбинира най-доброто от приключенското кино.

“Дейвид (Ръсел) е най-добрият избор за този филм. Той е режисьор, който може да пресъздаде на големия екран всички елементи които превърнаха играта в наистина впечатляващ успех. Първата част от тази игра бе продадена в над 2.6 милиона копия, и като цяло “Uncharted: Drake's Fortune” е една от най-успешните видеоигри за Плейстейшън 3. Този успех не е случаен, и ние се надяваме че феновете ще откликнат по същия начин и към филма. Най-важното за нас като филмови творци е да уловим магията на играта – интересните герои, комедията и страхотния екшън. Напълно уверени сме, че Дейвид ще се справи с материала и също така ще внесе и своя отличителен визуален стил.”

При писането на сценария, Ръсел ще бъде подпомогнат от Томас Дийн Донъли (“Скок във времето”) и Джошуа Опенхеймър (“Сахара”), чиито първоначален сценарий за “Uncharted: Drake's Fortune” бе отхвърлен от студиото. Продуценти на филма ще бъдат Ави Арад (“Железният човек”), Алекс Гартнър (“Неприлично предложение”) и Чарлс Роувън (“Град на ангели”).

В момента, Дейвид Ръсел завършва монтажа на драмата “The Fighter” с участието на Марк Уолбърг и Крисчън Бейл, a след това ще седне на режисьорския стол на филма с Винс Вон и Клои Морец “Old St. Louis”.

Очаква се след края на снимките на “Old St. Louis” Ръсел да започне подготовката за “Uncharted: Drake's Fortune”, чиято световна премиера е насрочена за 2013 година.
Copyright © 2024 Dir.bg.