Нийл Бъргър ще режисира приключенския

10.07.2011 г.
Нийл Бъргър ще режисира приключенския В края на миналата година бе разпространена новината, че създателя на “Трима крале” и “Боецът”, Дейвид Ръсел, ще поеме режисурата на приключенския екшън “Uncharted: Drake's Fortune”, а номинирания за “Оскар” актьор Марк Уолбърг ще изпълни главната роля. Ръсел започна да работи и върху сценария на продукцията, но изненадващо, през месец май тази година беше обявено, че поради творчески различия със студиото Sony Pictures Entertainment, той е напуснал окончателно проекта.

За определен период от време се смяташе, че напускането на Ръсел ще сложи край на работата по продукцията, но само преди няколко часа, от сайта variety.com разкриха, че продуцентите не само не са се отказали от филма, но и вече са поверили режисурата на Нийл Бъргър, който освен това ще напише и новия сценарий. Бъргър е най-известен с филмите си “Илюзионистът” с Едуард Нортън и Пол Джиамати и тазгодишния изненадващ хит с Брадли Купър и Робърт Де Ниро “Високо напрежение”, който спечели над 150 милиона долара по света.

Uncharted: Drake's Fortune” ще бъде филмова адаптация на популярната едноименна видеоигра за Плейстейшън 3, чиято първа част бе продадена в над 2.6 милиона копия. Историята, която бива описвана като микс от “Лара Крофт: Tomb Raider” и “Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход”, проследява приключенията на търсача на съкровища Нейтън Дрейк.

В месеците преди напускането на Дейвид Ръсел, Марк Уолбърг многократно потвърждаваше намерението си да се превъплъти в главната роля. Все още не е ясно дали избирането на нов режисьор е променило решението му. Освен Уолбърг, интерес към “Uncharted: Drake's Fortune” бяха изявили и звездите Джо Пеши (“Казино”) и вече споменатият Де Ниро - за момента обаче, тяхното участие не е сигурно.

Според източници от Sony Pictures Entertainment, до избора на Нийл Бъргър се е стигнало след “общ консенсус” между продуцентите на филмовата адаптация, Ейми Паскал (“Лоши момчета 2”), Ави Арад (“Фантастичната четворка и Сребърният сърфист”), Алекс Гартнър (“Бръснарницата 2: Отново в бизнеса”) и Чарлз Роувън (“Черният рицар”).

Ейми Паскал: “Uncharted: Drake's Fortune” е една от най-успешните видеоигри за Плейстейшън 3. Този успех не е случаен, и ние се надяваме че феновете ще откликнат по същия начин и към филма. Най-важното за нас, като филмови творци, е да уловим магията на играта - интересните герои, комедията и страхотния екшън.”

Нийл Бъргър вече е започнал работа по сценария на приключенския екшън, а в следващите седмици се очаква да стане ясно дали Марк Уолбърг ще участва във филма. Първоначално, снимките на “Uncharted: Drake's Fortune” трябваше да стартират още това лято, но след смяната на режисьора, те са били отменени за началото на следващата година. От Sony Pictures Entertainment отново потвърдиха намерението си да направят не само един филм, a цяла поредица в стила на “Индиана Джоунс”, която ще разказва за множеството препятствия, пред които се изправя главния герой, Нейтън Дрейк.

Ако няма повече пречки, кастингите за главни роли във филма ще започнат тази есен, а стартът на снимките е насрочен за първите месеци на следващата година.

Според първоначалната информация от Sony Pictures, световната премиера на “Uncharted: Drake's Fortune” ще се състои през лятото на 2013-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.