Студиото Lionsgate ще пренесе на голям екран атентата по време на маратона в Бостън

16.07.2014 г.
Студиото Lionsgate ще пренесе на голям екран атентата по време на маратона в БостънПрез летния сезон на 2013-та година бе оповестена новината, че сценаристите на спортна драма “Боецът” са започнали да оформят сюжета на игрален филм за атентата по време на ежегодния маратон в Бостън. Продукцията, чието неофициално заглавие е “Boston Strong”, все още няма режисьор и поне за момента не се знае кога ще започнат снимките.

За сметка на това студиото зад “Игрите на глада” Lionsgate е започнало да разработва свой филмов проект за последствията от трагичното събитие, което отне живота на трима души и рани над 260.

Бъдещата лента ще черпи вдъхновение от книгата “Stronger”, а по сценария ще работи драматурга Джон Полоно, чиято най-известна творба до момента е успешната бродуейска пиеса “Малки поправки на двигателя” (“Small Engine Repairs”).

Историята на “Stronger” ще се фокусира върху Джеф Бауман – млад мъж, който оцелява след атентата, но поради тежките си наранявания впоследствие губи и двата си крака. Бауман е един от малкото хора, които разпознават извършителите и той играе важна роля в полицейското разследване и последвалото мащабно издирване на братята Джохар Царнаев и Тамерлан Царнаев.

Продуцент на филмовата адаптация ще бъде Тод Либерман (“Двойници”), а до края на годината ще стане ясно и кой ще седне на режисьорския стол.

Самият Джеф Бауман ще помага при писането на сценария и ако всичко протече по план снимките на “Stronger” ще стартират през първата половина на 2015-та година. Тъй като е все още прекалено рано не се споменават никакви актьорски имена.

От Lionsgate ще финансират и разпространяват филма в партньорство с компанията Mandeville Films, а вече споменатия Тод Либерман ще продуцира заедно с Ерик Фейг (“Мистър и мисис Смит”) и Джилиън Борър (“Опасна игра”).

В най-добрият случай “Stronger” ще тръгне по кината през 2016-та година.

Copyright © 2024 Dir.bg.