Продължава работата на третата част от поредицата “Предизвестена смърт”

22.07.2014 г.
Продължава работата на третата част от поредицата “Предизвестена смърт”В годината на премиерата си мрачния хорър на Гор Вербински “Предизвестена смърт” се превърна в изненадващ зрителски хит както в Съединените щати, така и в България. Филмът с Наоми Уотс натрупа в световен мащаб близо 250 милиона долара, а популярността му сред почитателите на жанра продължава да бъде голяма. Успехът на трилъра доведе до втори филм, а Наоми Уотс отново изигра главната роля на репортерката Рейчъл Келър.

Лентата тръгна по кината през 2005-та година, но приходите й не оправдаха предварителните очаквания и в крайна сметка бокс офис постижението на първата част не бе подобрено.

Въпреки незадоволителните финансови постъпления на “Предизвестена смърт 2” от студиото Парамаунт Пикчърс оповестиха през 2011-та година, че е започнала работата по сценария на трети филм от поредицата. Участието на Наоми Уотс в лентата не бе потвърдено и в продължение на три години липсваше по-конкретна информация за статута на лентата.

За радост на почитателите на поредицата от Парамаунт Пикчърс оповестиха преди един ден, че подготвителната работа по “Предизвестена смърт 3” протича в момента и проекта вече разполага с режисьор.

Избраникът на продуцентския екип е испанеца Франциско Хавиер Гутиерес, чиито най-известен филм до момента е научнофантастичния трилър от 2008-ма година “Преди падането”. Името на Гутиерес се свързва и с разработвания от години римейк на “Гарванът”, но по всичко изглежда, че следващия филмов проект на 41-годишния режисьор ще бъде именно “Предизвестена смърт 3”.

Все още не се знае дали Наоми Уотс ще се завърне отново в главната роля, но за сметка на това от Парамаунт Пикчърс разкриха, че продуцентите на първата и втора част Уолтър Паркс и Лори Макдоналд отново ще надзирават работния процес.

Третият “Предизвестена смърт” ще се разпространява в 3D-формат и за момента единственото, което се знае за сюжета е, че познатата от предишните ленти Самара отново ще бъде главния отрицателен персонаж.

Сценарият на хоръра се пише в момента и в най-добрия случай новоизбрания режисьор Франциско Хавиер Гутиерес ще даде старта на снимките през 2015-та година.

В следващите няколко месеца се очаква да стане ясно дали Наоми Уотс ще изиграе главната роля във филма или от студиото ще разчитат на изцяло нов актьорски състав.

Copyright © 2024 Dir.bg.