Мат Деймън се завръща отново към поредицата за Борн

17.09.2014 г.
Мат Деймън се завръща отново към поредицата за БорнСлед големия международен успех на “Ултиматумът на Борн” изпълнителя на главната роля Мат Деймън заяви, че най-вероятно това е последния път в който той се превъплъщава в образа на преследвания агент на ЦРУ Джейсън Борн. В годините след премиерата на третата част се появиха много новини свързани с потенциалното завръщане на актьора към поредицата, но в повечето случаи информацията бе базирана единствено на слухове и спекулации.

Въпреки липсата на Деймън от компанията Юнивърсъл Пикчърс не се отказаха от успешния франчайз и през 2012-та година по кината се завъртя режисирания от Тони Гилрой “Наследството на Борн”. За изпълнител на главната роля беше избран Джеръми Ренър (“Отмъстителите 3D”), а самия филм спечели в световен мащаб 275 милиона долара.

От близо една година продуцентите от Юнивърсъл разработват продължение на “Наследството на Борн”, в което отново трябва да участва Ренър и чиято премиера е насрочена за лятото на 2016-та година.

Бъдещето на тази продукция обаче е поставено под въпрос, тъй като малко по-рано днес сайта на списание “Variety” обяви, че е стартирала работата по нов филм за Джейсън Борн с участието на Мат Деймън. Източници от Юнивърсъл Пикчърс съобщават, че актьора се е съгласил да изиграе за четвърти път култовата си роля, и то отново под режисурата на англичанина Пол Грийнграс (който засне втората и трета част).

През изминалите години Грийнграс нееднократно заявяваше, че няма намерение да се завръща към поредицата “Борн”, но според “Variety” той и Деймън са “променили позициите си” и в момента провеждат разговори с началството на Юнивърсъл.

От студиото отказват коментар по въпроса и все още не е ясно дали филма с Мат Деймън ще заеме мястото на разработваната лента с Джеръми Ренър или и двете продукции ще бъдат заснети.

Повече детайли за бъдещото на поредицата “Борн” се очаква да бъдат разкрити в следващите няколко месеца.

Copyright © 2024 Dir.bg.