Втората част на “Лабиринтът: Невъзможно бягство” тръгва по кината през 2015-а

25.09.2014 г.
Втората част на “Лабиринтът: Невъзможно бягство” тръгва по кината през 2015-аСамо преди няколко дни по българските и световни киноекрани се завъртя приключенската фантастика “Лабиринтът: Невъзможно бягство”, чиито сценарий е вдъхновен от публикуваната през 2009-та година едноименна книга. За изминалите пет дни от премиерата младежката лента е натрупала близо 100 милиона долара от кинопрожекциите си по света и напълно очаквано от студиото 20th Century Fox дадоха зелена светлина за направата на продължение.

Първата информация за разработвания “Лабиринтът 2” се появи през лятото на тази година когато на фестивала “Комик-кон” бяха разкрити ранни концептуални рисунки от продукцията. Режисьорът на първия филм Уес Бол потвърди, че ще работи и по продължението, а актьора Дилън О’Брайън (“Teen Wolf”) ще се превъплъти отново в главната мъжка роля на Томас.

Сценарият на втората част вече се пише и за основно вдъхновение служи втората книга от литературната поредица “Лабиринтът”, чието заглавие е “The Scorch Trials”. Снимките се очакват да стартират до няколко месеца, а от 20th Century Fox вече разкриха и кога ще се състои световната премиера на лентата.

Малко по-рано днес официален източник от студиото оповести, че продължението (озаглавено “The Maze Runner Chapter II: The Scorch Trials”) ще се завърти по кината през месец септември, 2015-та година.

Все още не е потвърдено, но имайки предвид доброто бокс офис представяне на “Лабиринтът: Невъзможно бягство” (и вече започналата работа по продължението) очакванията са, че от 20th Century Fox ще пренесат на големия екран и третата част от литературната поредица - “The Death Cure”.

За продължението ще бъдат похарчени около 50 милиона долара, а към Дилън О’Брайън ще се присъединят отново актьорите Уил Поултър (“Сем. Милър”) и Ки Хонг Лий (“Новото момиче”). Повече детайли за продукцията и нейния екип ще бъдат разкрити в следващите няколко месеца.

Световната премиера на “The Scorch Trials” ще се състои на 18-ти септември, 2015-та година.

Copyright © 2024 Dir.bg.