Ще има ли "Скорост 3"?

26.09.2014 г.
Ще има ли През 1994-та година оператора на “Първичен инстинкт“ и “Умирай трудно“ Ян де Бонт дебютира като режисьор с екшън-трилъра на 20th Century Fox “Скорост”. Заснетият с бюджет от 30 милиона долара филм се превърна в международен бокс офис хит и утвърди Киану Рийвс и Сандра Бълок като едни най-търсените актьори в Холивуд. Изненадващият успех на “Скорост” доведе до направата на продължение, което тръгна по кината през 1997-ма година.

Въпреки че Киану Рийвс отказа да се завърне отново в ролята на полицая Джак Трейвън от 20th Century Fox успяха да привлекат за втори път Сандра Бълок и режисьора Ян де Бонт. За съжаление на създателите си продължението “Скорост 2“ не успя да повтори успеха на оригинала и се нареди сред големите бокс офис разочарования на 97-ма година.

Независимо от това обаче в годините след премиерата на втората част често се появяваха слухове за потенциален трети филм от поредицата. Самият Ян де Бонт разкри през 2001-ва година, че с “правилния екип” би работил по второ продължение, но от своя страна Киану Рийвс нееднократно заяви, че няма да намерение да се завръща отново към света на “Скорост”. Смята се, че именно отказа на Рийвс е основната причина в продължение на години от 20th Century Fox не даваха зелена светлина на “Скорост 3”.

Но сега, две десетилетия след премиерата на оригиналния филм, 50-годишния актьор изглежда е променил мнението си относно третия “Скорост”.

Докато рекламираше новия си филм “Джон Уик” на кинофестивала “Fantastic Fest” Киану Рийвс изненадващо заяви, че би участвал в направата на евентуален “Скорост 3”.

Рийвс: “О Боже, да. Време е да изтръскаме прахта от Джак Трейвън.”

Разбира се, казаното от Рийвс не означава, че третия “Скорост” ще бъде заснет със сигурност, но все пак е индикатор, че този път от 20th Century Fox може да обърнат по-сериозно внимание на продукцията.

За момента не се знае дали Сандра Бълок също има желание да се завърне за трети път в главната женска роля на Ани Портър.

Copyright © 2024 Dir.bg.