Ридли Скот за продълженията на “Прометей” и “Блейд Рънър”

29.09.2014 г.
Ридли Скот за продълженията на “Прометей” и “Блейд Рънър”76-годишният Ридли Скот продължава активно да разработва по няколко мащабни проекта едновременно. Освен че работи по финалния монтаж на библейския си епос ”Изход: Богове и Царе” Скот подготвя и продължения на популярните научнофантастични ленти “Блейд Рънър” и “Прометей”. Информацията за “Блейд Рънър 2” е все още оскъдна, но за сметка на това вече е потвърдено, че втората част на “Прометей” ще се завърти по кината в началото на 2016-та година.

Актьорите от първия филм Майкъл Фасбендър и Нуми Рапас ще изиграят отново ролите на Елизабет Шоу и андроида Дейвид, а старта на снимките се очаква да бъде даден през лятото на 2015-та година.

“Прометей 2” бива описван като “директно продължение, което разширява значително историята на оригинала”, но въпреки показаното в последните минути на първия филм в сюжета на лентата няма да присъстват извънземните същества Xenomorphs (познати от култовата поредица “Пришълецът”).

По думите на Ридли Скот дизайна на тези персонажи е вече достатъчно познат и продължението ще представи на зрителите “нещо ново и по-интересно”.

Скот пред yahoo.com: “Вече приключихме с този звяр. Изкарах късмет преди години и сега е много трудно да повториш всичко това. След няколко филма нещата вече са се износили. Трябва да се измисли нещо по-интересно. И ние вече знаем каква ще бъде следващата стъпка. инженерите от първия филм бяха едно добро начало.”

Относно дълго разработваното продължение на “Блейд Рънър” Ридли Скот заяви:

“Всичко е почти готово. Заради ситуацията с Харисън (Форд) и “Междузвездни войни” все още не мога да кажа за какво ще става дума. Но ще бъде директно продължение. Ще се разказва за случилото се след първата част. Филмът ще бъде изненадващо интелигентен.”

Ако всичко протече по план снимките на втория “Блейд Рънър” ще започнат след като Скот приключи с работата си по “Прометей 2”.

Повече детайли за двете продукции и техните снимачни екипи се очаква да бъдат разкрити през първата половина на 2015-та година.

Copyright © 2024 Dir.bg.