Мики Рурк се връща към боксовата си кариера

27.11.2014 г.
Мики Рурк се връща към боксовата си кариераИзвестният холивудски актьор Мики Рурк (с истинско име Филип Андре) е отслабнал с 15 килограма по време на подготовката си за боксовия мач в Москва.

Рурк ще се върне към боксовата си кариера на 62 г. и ще излезе на ринга в Русия, където ще премери сили с повече от два пъти по-младия от него американски професионален боксьор Елиът Сиймор (на 29 години).

Холивудският ветеран споделя, че винаги е посещавал Москва вечер и сега е щастлив да види града в следобедните часове.

Рурк започва да се занимава с бокс от 12-годишен. През 1991 - 1994 г. се върна като професионалист на ринга за 8 мача (6 победи и 2 загуби). Опитът не бе успешен, тъй като получи сериозни наранявания по лицето и трябваше да се намесят хирурзи. Всичко това сложи край на боксовата му кариера тогава.

Вчера Мики Рурк направи своята първа тренировка на място. Помага му бившият наставник на боксовата легенда Оскар Де Ла Хоя (световен и олимпийски шампион) – Фреди Роуч. Мачът от 5 рунда е утре, 28 ноември.

Рурк придобива известност след превъплъщението си във фанатичното ченге Стенли Уайт от криминалната драма "Годината на дракона" (1985). Следва класиката "Девет седмици и половина" (1986), в която си партнира с Ким Бейсингър, и "Ангелско сърце" (1987) с Робърт де Ниро. След тях филмовата му кариера запада заради по-слаби роли.

Сред по-скорошните филми с негово участие са "Имало едно време в Мексико" на Робърт Родригес (2003), "Sin City: Град на греха" (2005) и "Град на греха: Жена, за която да убиваш" (2014) на Франк Милър и Робърт Родригес, "The Expendables: Непобедимите" (2010) на Силвестър Сталоун, главна отрицателна роля във фентъзи екшъна "Войната на боговете" (2011) и други.

За ролята си в спортната драма "Кечистът" (2008) Рурк е номиниран за "Оскар" за главна мъжка роля и печели "Златен глобус" за същото, както и наградата на Лондонските критици.
Copyright © 2024 Dir.bg.