Мартин Скорсезе ще заснеме дълго подготвяния си филм “Мълчание”, получи финансиране

26.01.2015 г.
Мартин Скорсезе ще заснеме дълго подготвяния си филм “Мълчание”, получи финансиранеОт близо две десетилетия насам продуцент-режисьорът Мартин Скорсезе се опитва да заснеме историческата драма “Мълчание(“Silence”). През изминалите години интерес към проекта изявиха едни от най-големите холивудски звезди, но пречките, свързани с разработването на сценария и финансирането, бяха основните причини, поради които стартът на снимките бе отлаган нееднократно.

Последната информация за статута на “Мълчание” се появи преди малко повече от половин година, когато беше потвърдено официално, че за изпълнители на главните роли във филма са били привлечени номинираният за “Оскар” Лиъм Нийсън, екранният Спайдър-мен Андрю Гарфилд, Кен Уатанабе (“Трансформърс: Ера на изтребление”) и Адам Драйвър (предстоящият “Междузвездни войни: Силата се пробужда”).

Въпреки известните актьорски имена, Мартин Скорсезе изпитваше трудности в намирането на бюджет за снимки и това постави на карта бъдещето на продукцията. Малко по-рано днес обаче, феновете на Скорсезе бяха зарадвани от новината, че режисьорът вече е получил нужното финансиране от независимите компании Fábrica de Cine и SharpSword Films. Точният бюджет все още не се разкрива, но за сметка на това бе оповестено, че стартът на снимачния процес ще бъде даден след една седмица.

Голяма част от снимките на “Мълчание” ще протекат в Тайван, а към вече споменатите актьори ще се присъединят Таданобу Асано (“Бойни кораби”) и Рич Граф (сериала “Парк авеню 666”).

Действието се развива през 1638-ма година, а в центъра на историята са двама йезуитски свещеници, които тръгват на дълго пътешествие до Япония с две основни цели: да намерят своя ментор и да популяризират християнското Евангелие. Но след като стъпват на японска земя, те се сблъскват с неочаквани проблеми и не след дълго се превръщат в преследвани бегълци.

Мартин Скорсезе: “Исках да направя “Мълчание” в продължение на 20 години. И най-накрая това вече е реалност. Страхотно е, че ще работя по този проект с партньори с приключенски дух като Fábrica de Cine и SharpSword Films.”

Сценарият е базиран на едноименния роман от 1966-та година, дело на японския писател Шусако Ендо. Световното киноразпространение на филма ще бъде поето от гиганта Парамаунт Пикчърс.

Премиерата е насрочена за първата половина на 2016-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.