Харисън Форд с поредна самолетна катастрофа

05.03.2015 г.
Харисън Форд с поредна самолетна катастрофаСамолетът на героя от "Индиана Джоунс" рухна в ранния следобед днес върху голф игрището Penmar близо до летището на Санта Моника

Харисън Форд е бил откаран спешно в болницата след инцидента, съобщи NBC News. Самолетът му модел Ryan PT-22 Recruit току-що е бил излетял, а според източник от пожарната на Лос Анджелес единственият пътник в машината е възрастен мъж. Няма пострадали на земята.

Говорителят на пожарната Ерик Скот заяви за агенция Франс Прес, че пилотът е бил транспортиран до местната болница "в критично състояние", без да оповести името му. "Националният борд за транспортна сигурност (NTSB) започва разследване", добави той.

Първоначалните информации бяха за "критично състояние", но часове след това то бе намалено на "умерено тежко", тъй като нараняванията му са по-скоро "сериозни", отколкото "критични" - разкъсвания по главата и възможни фрактури.

Актьорът е летял на тренировъчен самолет от Втората световна война. Служител от игрището е казал за телевизия NBC, че когато е подложил одеало под него, цялото му лице е било в кръв и е бил под грижите на двама лекари.

Друг свидетел, който по същото време е играл голф е казал, че е видял самолета да кръжи над окосената част на терена: "Двигателят се задави и тогава самолетът се разби на десетина фута от оградения периметър". Двуместната машина е произвела силен трясък при падането си.

Пилотът е можел да движи краката си, когато е бил изваден от самолета - съобщава друг свидетел.

Харисън Форд е известен като страстен авиатор и дългогодишен наемател към летището на Санта Моника, като освен това е участник в кампания пред Федералната авиационна администрация за запазване на летището отворено.

Форд има досега две подобни катастрофи - една през 2000 г., когато разби 6-местен самолет край град Линкълн в Небраска и една през 1999 г., когато катастрофира с хеликоптер на 60 мили от Лос Анджелес.

През юни миналата година Форд бе с премазан ляв глезен от паднала хидравлична врата по време на снимките на "Star Wars" ("Междузвездни войни: Силата се пробужда") в студиата Пайнуд край Лондон. Премиерата на приключенския фентъзи-екшън в България е на 18 декември тази година.

72-годишният актьор, продуцент и музикант има една номинация от 1985 г. за "Оскар", както и номинация от Британската академия за криминалната драма "Свидетел" (1984), има 4 номинации и един почетен "Златен глобус" и множество други награди и номинации.
Copyright © 2024 Dir.bg.