Агата Кристи като екшън герой?

26.03.2015 г.
Агата Кристи като екшън герой?Парамаунт работят под пълна пара по филма им, посветен на Агата Кристи и носещ нейното име – „Агата”, но сега става ясно, че британската писателка ще участва и в… екшън сцени. Актрисата и сценарист Ани Нийл в момента преработва сценария на филма, написан първоначално от телевизионната сценаристка Алисън Шроудър и закупен от "Парамаунт" през март 2013 г.

Все още няма режисьор. Ясно е, обаче, че филмът ще разкаже за 11-те дни през 1926 г., в които Агата Кристи е в неизвестност и че жанрът му е смесица от „Шерлок Холмс” и „Романс за камъка” ("Romancing the Stone" от 1984 г. на Робърт Земекис - бел.ред.), т.е. приключенски екшън.

На 3 декември 1926 г. Агата напуска къщата, която дели със съпруга си Арчибалд, защото той иска да се разведе с нея. Колата й е открита скоро след това в близост до езеро с всичките й дрехи вътре. Самата писателка е намерена след 10 дни в хотел Хароугейт в Йоркшър, където се била настанила под името г-жа Тереза Нийл от Кейптаун. Южна Африка.

15 хиляди доброволци се включили в издирването на Кристи, а сър Артър Конан Дойл дори платил на медиум, за да я открие. Когато била открита, станало ясно, че Агата не си спомня нищо за последните 10 дни.
Copyright © 2024 Dir.bg.