Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z О

Джесика Бийл / Jessica Biel

Дата на раждане - 03.03.1982
Място на раждане - Минесота, САЩ

С поразителната си красота и немалко талант, Джесика Бийл вече е една от най-търсените холивудски актриси. Телевизионният й дебют - в най-рейтинговото шоу на Warner Brothers, „7th Heaven” (1996) - й помага почти веднага да бъде определена като изгряваща звезда. Последното лято я гледахме във филма на Sony Pictures „Стелт” (2005) заедно с Джош Лукас и Джейми Фокс – екшън-драма за трима пилоти с топ-секретна мисия да се преборят с изкуствен интелект, който е на път да предизвика трета световна война.

Съвсем наскоро по екраните мина и филмът на Камерън Кроу „Елизабеттаун” (2005), където тя игра с Орландо Блум, Кирстен Дънст и Сюзан Сарандън. Джесика бе в ролята на Елън, приятелката на Дрю (Блум) във филма, описващ скандално забавния помен по повод смъртта на бащата на главния герой, където разцъфтява една неочаквана любов. Този филм излезе в края на лятото, 2005 г..
Преди това имахме възможността да гледаме Джесика в продукцията на New Line Cinema „Блейд: Троица” (2004), където тя е в компанията на Уесли Снайпс, Крис Кристоферсън и Райън Рейнълдс. След останалите й роли са и тези в блъкбъстъра на New Line Cinema „Тексаско клане” (2003), „Мобилна връзка” (2004) – заедно с Ким Бейсингър и Крис Еванс, „Правилата на привличането” на Lions Gate Films (2002), режисиран от Роджър Айвъри, романтичната комедия на Warner Brothers „Лятна свалка” (2001) с Фреди Принз мл. и филма на Disney „I'll Be Home for Christmas” (1998).

Талантът й за първи път привлича вниманието на критиците с ролята на бунтовната дъщеря във филма на Виктор Нунес „Ulee's Gold” (1997) с Питър Фонда. Избран да откриването на кинофестивала Сънданс '97 и представен в Кан, филмът получи отлични отзиви.

Като дете Джесика отначало иска да стане певица и да очаства в мюзикъли. Започва на девет и участва в постановките на прочути мюзикъли като „Ани”, „Звукът на музиката” и „Красавицата и Звяра”. С очебийната си красота, Джесика скоро се насочва към работатат на модел и е открита на годишната конференция на IMTA (Световната асоциация на агенциите за модели) през 1994 г. в Лос Анджелис.

Още за Джесика Бийл:
• Тя е от немски, френски, английски и индиански произход.
• През 2002 е избрана на 30-то място в класацията за Най-сексапилните момичета на списание FHM, (През 2001 е 81-ва в същата класация)
• Вегетарианка е.
• Тя е била избрана за главната роля в адаптацията по комикса "Danger Girl". За нещастие проектът пропада.
• През 2005 читателите на списание Esquire я избират за „Най-сексапилната жива жена” на планетата.
• Досега (март 2006) е играла е два пъти приятелка / бивша приятелка на действителния си приятел, Крис Евънс: веднъж в „Мобилна връзка” (2004) и веднъж в „Лондон” (2005).

Бийл е съпруга на американския музикант и актьор Джъстин Тимбърлейк от 2012 г., имат двама сина.
Copyright © 2024 Dir.bg.