Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z О

Ева Грийн / Eva Green

Дата на раждане - 06.07.1980
Място на раждане - Париж, Франция

Френска актриса, чийто баща е от шведски произход - зъболекар, а майка й е актриса и автор на книги за деца. Ева Грийн учи във Франция до 17-годишна възраст, след това в Кент, Англия и отново във Франция, но в Американско училище. Следва актьорско майсторство в драматичната школа "Saint Paul" в Париж, след което специализира във "Weber Douglas"-академията в Лондон. Изучава и режисура в колежа "Tisch" при Нюйоркския университет.

След като се завръща в Париж, играе в театъра, където я забелязва Бернардо Бертолучи. По негово настояване, тя шлифова английския си език и участва във филма му "Мечтатели" (2003 г.). По това време композира и музика. Следващият й филм е "Арсен Люпен" с Роман Дюри, а през 2005 г. играе в епоса на Ридли Скот "Небесно царство", в който партнира на Орландо Блум. Този филм й носи и международна известност. През 2006 г. приема престижната роля на едно от трите момичета на Джеймс Бонд (Даниел Крейг) в "Казино Роял" и става петата френска актриса в тази роля.

Извън актьорската си работа, Грийн се занимава с експертна дейност в областта на изкуствата и музеите, колекционерство - особено на икони, черепи и насекоми, с композиране (флейта и пиано) и музикални изпълнения, готварство. Участва и в рекламни кампании на известни марки. Времето й се разпределя между двете места, на които живее сама към 2016 г. - в Париж и в Лондон.
Copyright © 2024 Dir.bg.