Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z О

Кристен Стюарт / Kristen Jaymes Stewart

Дата на раждане - 09.04.1990
Място на раждане - Лос Анджелис, Калифорния, САЩ

От ранни години е пред камера - още на 8 години, след училищен коледен театър, е подбрана за малки роли в телевизия. И двамата й родители са ангажирани в киното и телевизията, майка й е австралийка. Първата по-значителна роля на 11-годишната Кристен в киното е в драмата "The Safety of Objects" (2001). Следващата година пък партнира на Джоди Фостър в "Паник стая" и е номинирана за наградата "Млад артист".

Само на 17 снима във фентъзи романса "Здрач" (2008) и взима кино наградата на MTV за най-добро женско изпълнение. От края на 2013 г. работи и като модел, лице на модните колекции на Chanel и Balenciaga.

В личния си живот има връзки както с мъже (английския актьор и модел Робърт Патинсън около 2008 г., английския режисьор Рупърт Сандърс около 2012 г.), така и с жени (2016 г. -американката Алишиа Каргил, продуцент по визуални ефекти, френската певица Соко и британския модел Стела Максуел). През август 2017 г. в интервю за сп. "Harper's Bazaar" обявява, че е готова да се върне към мъжете. Има двойно гражданство - американско и австралийско, живее в родния си град.

Филмография

Актьор: Crimes of the Future Спенсър Happiest Season Underwater Ангелите на Чарли Лизи Личен купувач Café Society Equals Анестезия Ултра напушен агент Все още Алис Облаците на Силс Мария Здрач: Зазоряване - част 2 По пътя Снежанка и ловецът Здрач: Зазоряване - част 1 Здрач 3: Затъмнение The Runaways Здрач 2: Новолуние Щуротии в лунапарка Телепорт Тайните на Холивуд Здрач Сред дивата пустош Хванете хлапето Паник стая

Новини

"Истината" на Корееда откри фестивала във Венеция 2019 Марк Уеб се заема с игралната версия на „Снежанка“ Шейлийн Уудли в инди романтика със Себастиан Стан и Джейми Дорнан Джаймън Хаунсу като трети Бозли в „Ангелите на Чарли“ Патрик Стюарт ще играе Бозли в римейка на „Ангелите на Чарли“ Грета Гъруиг ще работи с Лора Дърн по "Малки жени" Кристен Стюарт става ангел на Чарли Дейвид Ейър ще прави политическа драма за ФБР Universal екранизира непубликуван засега роман Над 200 заглавия в програмата на Сънданс 70-и фестивал в Кан 2017 - пълна програма Кристен Стюарт с необичайна прическа заради "Underwater" Кристен Стюарт е влюбена в жена "Пулсът на парите" ще бъде представен в Кан "Café Society" на Уди Алън ще открие фестивала в Кан Подготвя се биографичен филм за Лизи Бордън, с участието на Кристен Стюарт и Клоуи Севъни Кристен Стюарт с главна роля в трилър за подземния свят на френската мода Кристен Стюарт се присъедини към актьорския състав на „Дълга разходка на полувремето” на Анг Лий Кристен Стюарт и Брус Уилис сред звездния каст на новия филм на Уди Алън Емили Блънт в преговори за продължението на "Снежанка и ловецът" Уилем Дефо в трилъра “Странният Томас”
Copyright © 2024 Dir.bg.