Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z О

Рейчъл Макадамс / Rachel McAdams

Дата на раждане - 17.11.1978
Място на раждане - Лондон, Канада

Рейчъл Ан Макадамс е родена на 17 ноември 1978 г. в Лондон, щата Онтарио, Канада. Израства в Сейнт Томас, Онтарио. Баща й е шофьор, а майка й медицинска сестра. Има по-малки брат и сестра. На четири започва да тренира фигурно пързаляне. Докато навърши 13, вече играе в пиеси от Шекспир на лагерните театрални сцени.

Рейчъл решава да запише в колежа „културология”, защото театърът й се струва „шега работа”. В последния момент учителят й по сценични изкуства я убеждава да кандидатства в театрална специалност. В крайна сметка тя учи театър в York University в Торонто и се дипломира със степен бакалавър. Междувременно работи, заедно с брат си и сестра си, три лета в Макдоналдс. Любимите й актриси тогава са Елизабет Тейлър и Одри Хепбърн. От време навреме става вегетарианка.

Макадамс започва екранната си кариера в телевизионния „Shotgun Love Dolls” (2001), следва участие в сериала на Дисни "The Famous Jett Jackson" (2001). Още на следващата година се снима с Адам Сандлър, Роб Шнайдър и Ана Фарис в „Горещо маце” (2002). Кариерата на госпожицата тръгва стремлаво нагоре - кастът на филмите, в които се снима, е повече от звезден. През 2004 г. става част от две големи продукции – „Гадни момичета” и „Тетрадката” по романа на Никълъс Спаркс, режисиран от Ник Касаветис. По време на неговите снимки Рейчъл се запознава с Райън Гослинг, откъдето започва и динамичната им любовна история...

Следващият филмов проект на Макадамс се казва „Ловци на шаферки” (2005), в който взимат участие Оуен Уилсън, Винс Вон, Кристофър Уокън, Айла Фишър, Джейн Сиймор и др. Още същата година успява да се включи в снимките на трилъра на Уек Крейвън „Нощен полет”, по-късно се появява и в драматичната комедия „Камъкът на раздора”. Не успяхме да видим у нас „Married Life” (2007) с Патриша Кларксън, Пиърс Броснан и Крис Купър и “The Lucky Ones” на Нийл Бъргър.

След като я гледахме в „Правилата на играта” и „Жената на пътешественика във времето”, ще я чакаме в „Шерлок Холмс” (2009) и “Сутрешен блок” (2010).

Макадамс живее в Торонто, Канада, често пътува до Лос Анджелес. През април 2018 г. ражда първото си дете (син) от приятеля си Джейми Линдън, американски сценарист.

Филмография

Актьор: Доктор Стрейндж в мултивселената на лудостта Game Night Disobedience Доктор Стрейндж Спотлайт Всичко ще бъде наред Обратен гард Алоха Малкият принц Най-търсеният човек Въпрос на време Сватбен обет Шерлок Холмс: Игра на сенки Полунощ в Париж Сутрешен блок Правилата на играта Жената на пътешественика във времето Шерлок Холмс Нощен полет Камъкът на раздора Ловци на шаферки Гадни момичета Тетрадката

Новини

Пренаписват сценария на "Дoктор Стрейндж 2" Продължението на "Доктор Стрейндж" вече с режисьор Робърт Дауни готов за трети "Шерлок Холмс" през 2020 15 премиери през май Гала премиера на "Доктор Стрейндж" в L.A. Нощната сестра няма да влезе в "Доктор Стрейндж" Джеф Бриджис и Тейлър Кич в състава на пожарникарски филм Професионални награди: Иняриту с признанието на режисьорската колегия Професионални награди: "Спотлайт" с признанието на актьорската колегия Рейчъл Макадамс и Уил Смит в драмата „Collateral Beauty” Томас Нюман с 89-та номинация за Оскар, осем актьори - с 1-ва "Завръщането" води с 12 номинации за Оскар Марвъл обяви снимките на "Doctor Strange" Ейми Ландекър в каста на „Доктор Стрейндж” Рейчъл Макадамс потвърди участието си в „Доктор Стрейндж” ”Тетрадката” става сериал „Невъзможна мисия 5” с премиера през юли Елегантност, сексапил и силни емоции на премиерата на "Въпрос на време" в Лондон Джейсън Стейтъм в римейк на "Жега" (1986) Най-горещите звезди на годината
Copyright © 2024 Dir.bg.