Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z О

Стейси Кийч / Walter Stacy Keach Jr.

Дата на раждане - 02.06.1941
Място на раждане - Савана, Джорджия, САЩ

Американски актьор, считан за един от най-добрите интерпретатори на Шекспир. Продуцент и режисьор. Като пианист и композитор е автор на филмова и радио музика.

Филмовата си кариера започва през 1968 г. с филма "The Heart Is A Lonely Hunter". Играе както комедийни, така и предпочитаните от него исторически роли. За телевизия е играл Наполеон, Опенхаймер, Хемингуей и др., като за образа на последния печели номинация за "Еми" през 1988 г. и Златен глобус през 1989 г.

Роден в семейството на актриса и театрален директор, преподавател и актьор, с брат - днешен телевизионен режисьор и актьор, Кийч завършва гимназията Van Nuys, на 27 км от Лос Анджелес, през 1959 г., след което завършва с две бакалавърски степени Калифорнийския университет Бъркли през 1963 ж. - една по английски език и една по драматично изкуство. Стама магистър по изящни изкуства от Йейлското драматично училище, след което печели и стипендията Фулбрайт, с която завършва Лондонската академия по музика и драматично изкуство.

В личния си живот, тъй като е роден с цепка на устната и небцето, преживява многобройни операции в детството си - и кат овъзрастен си пуска мустаци, за да прикрие белезите. В днешно време е почетен председател на фондация, която се бори с това заболяване.
Има четири брака, като от сегашния си има две деца - от бившата американска актриса и модел от полски произход Малгоша Томаси, за която е женен от 1986 г., след като се запознават на снимките на филма "Детектив Май Хамър: Завръщането на Майк Хамър". Понастоящем съпругата на Кийч е интериорен дизайнер, живеят край малкия град Пясечно в централна Полша.
Copyright © 2024 Dir.bg.