Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z О

Кристина Ричи / Christina Ricci

Дата на раждане - 12.02.1980
Място на раждане - Санта Моника, Калифорния, САЩ

Преждевременно развито момиче, тийн-звезда от 90-те години с огромни очи и уста, която трудно може да бъде затворена... Тя е най-малката от четирите деца на баща адвокат и майка брокер на недвижими имоти. Дебютира на големия екран на 9 години в “Сирени” (1990), където си партнира с Шер. Родителите й се развеждат, когато е на 13, а с баща си не контактува от 15-годишна.

Големият й пробив е през 1997 година във филма “The Ice Storm”, в който играе нимфетка, умело прелъстяваща двама братя. Откровенна и противоречива, но същевременно и много добра актриса, Кристина е сред най-търсените от режисьорите в нейната възрастова група в края на 90-те години. През 1999, само на 19 години, тя режисира и работи по сценария на филма “Asylum” (1996). Филмите, в които участва пристрастената пушачка, която въпреки ранната си възраст има интересно и предизвикателно мнение по всеки повдигнат въпрос, привличат все повече зрители и тя изглежда предопределена да се превърне в голяма звезда.

Някои интересни факти и нейни мнения:
Майка й и баща й се развеждат след заснемането на “Семейство Адамс” (1993).
Кристина е активистка на националното движение за семейно планиране. Тя участва в реклами на спешни контрацептиви.
Преди да стане адвокат, баща й е бил психиатър, който специализирал терапия чрез метода на “първичния вик”. Докато растяла, Кристина непрекъснато чувала крясъци откъм кабинета му, след което ги изигравала пред майка си.
Високата едва 155 сантиметра актриса спряла да расте на височина на 10-годишна възраст.
Когато за първи път се снима гола (в “Prozac Nation”, 2001), иска на снимачната площадка да остане само необходимият минимум хора и взима със себе колежката си Мишел Уилям, която да провери дали условието й е спазено.
Явявала се е на кастинг за ролите на малката Ейми в “Малки жени” (1994) и Клаудия в “Интервю с вампир” (1994). Но и двете роли получава Кирстен Дънст.
Никога не е учила актьорско майсторство.

ЛИЧНИ МНЕНИЯ:
"Мога да бъда млада и готина когато си поискам, но мога да бъда и много зряла. Това е странно, защото съм невероятно променливо момиче, което е хубаво защото мога да се разбирам, както с хора на моята възраст, така и с много по-големи" (1995)
"Аз имам две страни. Едната е професионалната ми страна. Когато работя, не съм дете – и не мога да бъда. Иначе никой не би ме взел на сериозно. Но когато не работя, мисля че съм съвсем нормално 15-годишно момиче”.
"Ако не бях станала актриса, щях да съм едно от онези избягали от домовете си деца, които се мотаят по булевард Холивуд,. Но по-грозна. И най-вероятно мъртва".
"Аз съм много срамежлива. Дори не мога да играя, ако камерата не е включена. Обзема ме голямо смущение".
"Нямам никаква подготовка и изобщо не вярвам в репетициите. Разбира се, хората които нямат никаква подготовка, винаги казват така".
За музиката на Мерлин Менсън: "Мразя нещата, които проповядва. Той просто е открил нещо, което се продава. Но фактът, че прави пари от всички тийнейджъри, които вярват на глупостите му, ме отвращава".
Предполагам, че след менопаузата ми вече ще спрете да ме питате какво е да си дете-звезда.
"Аз нямам съвършен вид и не говоря винаги това, което трябва. Аз съм малко по-различна, не нещо специално, но все пак малко по-истинска и естествена от повечето хора, които се появяват на екрана напоследък. Знам, че изглеждам млада, но с подходящ грим мога да изглеждам и два пъти по-стара. Точно както се чувствам."
"Ролята-мечта за мен е тази на убиец-психопат, защото това, което най-много обичам в работата си е, че мога да правя неща, които никога няма как да се случат в реалния ми живот и само така мога да разбера какво е да си убиец-психопат. Освен това е невероятно романтично".
"Обичам да играя хора, които са толкова уплашени и засрамени от това, което представляват – и толкова отвратени от всичко около себе си, че решават да се превърнат в най-екстремната степен на това от което се страхуват".
"Не трябва да ми прощавате заради това, че съм тийнейджър и да ми е позволено да звуча неграмотно, както и да правя глупави коментари като “Аз не вярвам в хард-кор феминизма.'.
“Мисля, че основната причина много от децата-звезди да не успяват по-нататък е, защото е трудно някой, когото познавате като много симпатичен, изведнъж да стане много задълбочен. Според мен аз имах късмет, че когато бях малка никой не ме смяташе за много симпатична”.
(За целувките с Джони Деп): "Ние имахме няколко секс сцени, което беше много странно. Пред 20 души под прожекторите, с човек на 27 години, с когото съм се запознала, когато бях на 9. Малко откачено, нали?"
(За хлътването си по Джош Хартнет): "Знам, че си има приятелка, но бих могла да го покваря. Той е много секси, а аз имам нужда точно това сега. Срещала съм го, така че знам какво говоря. Той е много мил, има страхотно тяло и неотразими очи. И когато прочете това, вероятно ще хукне да бяга в обратната посока".

Личен живот:
През март-юни 2009 г. е сгодена за актьора и оператор Оуен Бенджамин. От 2013 след двегодишно приятелство е омъжена за оператора Джеймс Хирдиген, с когото имат син през 2014 г., а през 2020 г. се развеждат. През октомври 2021 г. се омъжва за елитния коафьор Марк Хамптън, от когото очаква дете.
Copyright © 2024 Dir.bg.