Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z О

Кристен Бел / Kristen Bell

Дата на раждане - 18.07.1980
Място на раждане - Хънтингтън Уудс, Мичиган, САЩ

Актриса, певица и продуцент, родена в семейството на медицинска сестра и телевизионен режисьор. Родителите й се развеждат, когато тя е на 2 години. Още 12-годишна се явява на прослушване и печели роля в музикално фентъзи. Амбициозната й майка веднага й осигурява агент и така тя влиза в печатни и телевизионни реклами. Едновременно с това, записана е на частни уроци по актьорство. През 1998 г. завършва частната гимназия Shrine Catholic в гр. Роял Оук в родния си щат, където участва в музикално-драматичен клуб; след това заминава за Ню Йорк, където учи в престижната школа по изкуствата Tisch, специалност музикален театър. Напуска университета, за да играе ролята на Бети в бродуейския мюзикъл "Том Сойер" (2001 г.), а следващата година отново на Бродуей влиза в пиесата на Артър Милър "Лов на вещици" ("The Crucible"), в която партнира на Лиъм Нийсън и Анджела Бетис. Мести се в Лос Анджелес, където е канена за участие в редица телевизионни предавания като специален гост, но известно време не успява да намери постоянна роля в телевизионен сериал.

През 2004-та година обаче, когато е на 24 г., взима главна роля в криминалния сериал на CBS "Вероника Марс" и получава две номинации за наградите Teen Choice, както и награда "Сатурн" (2005 г.) за най-добра телевизионна актриса. През 2013 г. озвучава главната героиня в анимацията "Замръзналото кралство" ("Frozen") и изпълнява 4 от песните в нея.

От 2013 г. Кристен Бел е омъжена за актьора Дакс Шепърд, с когото има връзка в продължение на 6 години преди брака им, имат две дъщери. При него има продължителна връзка с продуцента Кевин Ман. Обявена е за най-секси вегетарианец в света (през 2006 г.).
Copyright © 2024 Dir.bg.