Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z О

Джулиана Маргулис / Julianna Margulies

Дата на раждане - 08.06.1966
Място на раждане - Спринг Вали, Ню Йорк, САЩ

Родена е в Спринг Вали, близо до Ню Йорк, и е най-малкото от три момичета. Майка й е бивша балерина, а баща й – автор на рекламни текстове. Родителите й се развеждат, когато е на една година и майка й често се мести с децата. Париж, Англия и на много места из Америка – кадето и да отидат, Джулиана свиква винаги да бъде новото дете в града, както казва сама: „Винаги бях новата и затова непрекъснато ми се налагаше да се доказвам. Майка ми беше хипи, волна душа. Не ми забраняваше нищо, освен едно – да гледам телевизия".

Джулиана не била типичната тийнейджърка, която иска да стане актриса. Тя обичала историята на изкуствата и музеите. Когато била на 13, Джулиана се върнала в САЩ и на 14 започнала да учи в гимназия в Ню Хeмпшър. В училище не се чувствала добре приета от съучениците си. "Децата ме наричаха рибешка уста, защото имах големи устни", обяснява тя. И си спомня, че е плакала пред майка си по този повод.

След гимназията, Джулиана се записва да учи история на изкуството в колежа Сара Лорънс, където се включва в студентски постановки. Дипломира се и заминава за Ню Йорк, с надеждата да си намери работа като актриса. Докато получи роля в "Out For Justice" (1991), Джулиана работи като сервитьорка:
„Помня, че бях на работа в ресторанта, когато ми звънна тогавашния ми приятел: ‘Обадиха се! Утре заминаваш да снимаш филм!’ А аз си стоях там с престилката." На другия ден Джулиана е в самолета, първа класа.
"Никога няма да забравя този полет. Стюардесите знаеха името ми. Чувствах се в рая!".

През 1994, Джулиана получава най-известната си роля досега. Това е ролята на сестра Каръл Хатауей в постигналият феноменален успех сериал на NBC "Спешно отделение". Сценаристите са предвидили героинята да умре в пилотния епизод, но на тестовите прожекции публиката толкова я харесва, че тя остава. Джулиана подписва петгодишен договор, а след изтичането му - едногодишен. „Доволен съм, че се снимахме заедно”, казва партньорът й от сериала Джордж Клуни. Джулиана е единствената от актьорската група на "Спешно отделение", наградена с ЕМИ, плюс две награди на Актьорската гилдия за женска роля в драма, в две поредни години (1998 и 1999). През 1998 списание People я вкключва в списъка си на 50-те най-красиви хора.

През октомври 1999 актрисата отхвърля предложение за $27 милиона долара, ако остане в "Спешно отделение" още два сезона. Джулиана обяснява решението си с нуждата да продължи напред и с чувството, че вече е дала всичко каквото може за образа на Каръл Хатауей. Плановете й са да се премести в Ню Йорк, да играе на Бродуей. Следва участие във филма на TNT излъчен през 2001 (и издаден у нас на видео) "Мъглите на Авалон". Джулиана участва в офбродуейските спектакли на "Монолози на вагината" през август същата година в Ню Йорк, а през октомври и ноември в Лос Анджелис.

През 2001 се снима в „The Man From Elysian Fields” заедно с Анди Гарсия и Мик Джагър. На следващата година си партнира с Гейбриъл Бърн в приключенския хорър „Призрачен кораб”. Пак през 2002 по екраните излиза „Evelyn” - семейна драма, в която си партнира с Пиърс Броснан. За последен път гледахме Джулиана в телевизионния филм с Робърт Карлайл „Хитлер: Възходът на злото”.

Джулиана Маргулис живее с актьора Рон Елдард, с когото се понават от актьорски курсове още от 1991 г. и са заедно от втория сезон (1995 г.) на "Спешно отделение" - в дома им в Санта Моника, Калифорния и се надява, очаква нови предложения, че няма да бъде запомнена единствено като сестра Каръл Хатауей. Двойката се разделя през 2003 г., а от ноември 2007 г. Джулиана е омъжена за адвоката Кийт Либъртол (с 11 години по-млад от нея) и има един син, роден през януари 2008 г.
Copyright © 2024 Dir.bg.