Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z О

Сам Уърдингтън / Sam Worthington

Дата на раждане - 02.08.1976
Място на раждане - Годалминг, Съри, Великобритания

Самуел Шейн Уърдингтън е роден на 2 август 1976 г. в Годалминг, Съри, Англия. Семейството му се премества в Пърт, Западна Австралия, когато Сам е дете. На 17 напуска училище и заминава за Сидни, където се занимава с различни неща. На 19 години решава да кандидатсгва в Австралийската академия за сценични изкуства, печели стипендия и е приет.

Дипломира се през 1998 г., когато е на 22 години. След като завършва академията, Уърдингтън участва в продукцията на Дейвид Хеър „Целувката на Юда” в Belvoir St Theatre. Започва да се снима в австралийски телевизионни сериали и филми. Прави филмовия си дебют в австралийския "Bootmen", негов брат във филма е Адам Гарсия. Следват главни роли в „Dirty Deeds” (2002) с Браян Браун, Тони Колет, Сам Нийл и Джон Гудман, „Gettin' Square” (2003) и „Somersault” (2004) . През 2000 г. Сам е номиниран от Австралийския филмов институт за ролята си в „Bootmen”. Печели наградата четири години по-късно за изпълнението си в „Somersaul”.

С малка роля се появява във "Войната на Харт" с Брус Уилис, през 2004-та се снима в „Thunderstruck”. По същото време участва в сериала "Love My Way". На следващата година се снима в екшън-драмата „Операция: Спасение” (2005), заедно с Бенджамин Брат и Джеймс Франко. Превръща се в лекар за сериала "The Surgeon". През 2006-та е избран за каста на „Казион Роял”, но в последния момент ролята отива при Даниъл Крейг. Същата година играе Макбет в едноименната екранизация на шекспировата пиеса.

Преди да се снима в „Терминатор: Спасение”, участва с Рада Мичъл и Майкъл Вартан в „Rogue” (2007). След „Аватар” ще го чакаме в „Неуредени сметки” (2010) и в „Сблъсъкът на титаните” (2010).

Филмография

Актьор: Аватар: Природата на водата Колибата Възражение по съвест Еверест Отвличането на Фреди Кайнекен Саботаж Гневът на титаните Мъж на ръба Неуредени сметки Сблъсъкът на титаните Терминатор: Спасение Аватар Операция: Спасение Войната на Харт

Новини

"Аватар" (2009) се завръща на екран, 23 септември Джеймс Камерън с обръщение за „Аватар“ Мат Джералд се завръща в „Аватар 2” Си Си Ейч Паундър в продължението на „Аватар” Сигорни Уивър в подготовка за "Аватар" Уна Чаплин в „Аватар 2“ Джоуел Дейвид Мур потвърди за „Авaтар 2” „Колибата“: къде е Бог в свят на страдание "Изненада": продълженията на Аватар се отлагат... пак Премиера на "Хребетът Хаксоу", Мел Гибсън с бременната си приятелка Шестият син на Мел Гибсън във филм на баща си - "Хребетът Хаксоу" Нова информация за продълженията на “Авaтар" Нова информация за “Авaтар 2” Премиерата на втория “Аватар” е отложена за края на 2017-та година Стартираха снимките на трите продължения на хитовата лента “Аватар” Интервю със Сам Уърдингтън за продължението на хита “Сблъсъкът на титаните” Сам Уортингтън - в нов научнофантастичен филм Стартираха снимките на продължението на “Сблъсъкът на титаните” Сам Уърдингтън сподели подробности за “Сблъсъкът на титаните 2” Джонатан Либесман режисира продължението на “Сблъсъкът на титаните”
Copyright © 2024 Dir.bg.