Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z О

Лиъм Хемсуърт / Liam Hemsworth

Дата на раждане - 13.01.1990
Място на раждане - Мелбърн, Австралия

Роден в семейството на учителка по английски и служител от социалните служби, като малък Крис често се мести с тях и двамата си братя из различни части на Австралия.

По примера на двамата си по-големи братя, занимаващи се с актьорство от юношеска възраст, Лиъм се явява на първото си прослушване на 16 г. и влиза в един епизод (2007 г.) на сапунения сериал "Home and Away" (както и брат му Крис), освен това и в епизод от сериала "Дъщерите на Маклауд" през същата година. През 2007 - 2008 г. влиза в постоянна роля (25 епизода) на сериала "Neighbours", в който участва и брат му Люк, както и в още два сериала.

Премества се в САЩ в търсене на кариера в киното, но претърпява два неуспеха - героят му е премахнат от сценария на "The Expendables: Непобедимите" (2010 г.) само дни преди самите снимки, а главната роля в "ТОР: Богът на гръмотевиците" (излъчен 2011 г.) губи срещу брат си Крис. След това обаче партнира на Майли Сайръс в романтичната драма "Последната песен" (2010) и скоро след това двамата започват да се срещат. Връзката им завършва през септември 2013 г., след като са били и сгодени, но получената чрез нея светска известност му помага да получи водещ статут - избран е за ролята на Гейл Хотърн в блокбъстъра "Игрите на глада" (2012).

След успеха на лентата Лиъм получава много роли, включително поддържаща в "Непобедимите 2" и главна във военната драма "Love and Honor" (2013), ролята на Али Баба в "Arabian Nights" и други.

И двамата му братя - Люк и Крис Хемсуърт - са известни актьори, особено Крис (поредиците "Стар Трек", "Тор", "Отмъстителите"). От 2010 г. 20-годишният тогава Лиъм има връзка със 17-годишната американска актриса и музикант Майли Сайръс, с която се сгодяват през 2012 г. Впоследствие се разделят за три години, но през 2016 г. се сгодяват отново и през декември 2018 г. сключват брак. Живеят в Малибу, Калифорния.
Copyright © 2024 Dir.bg.