Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z О

Хилари Суонк / Hilary Ann Swank

Дата на раждане - 30.07.1974
Място на раждане - Линкълн, Небраска, САЩ

Една от най-младите актриси в историята на американското кино, спечелила два Оскара (на 25 г. през 2000 г. и на 30 г. през 2005 г.) за най-добра главна женска роля. През 2007 г. получава своя звезда на Холивудската алея на славата.

Родена в семейството на танцьорка и секретарка и на военнослужещ и търговски пътник, както и с по-голям брат, Хилари живее в каравана от 6-годишна. Учи в гимназия Sehome в Белингам, щата Ню Йорк, преди което е била състезателка по плуване и по спортна гимнастика, а също така се включва в театрални програми. Когато е на 15, родителите й се разделят и с майка си живеят в кола край Лос Анджелес, преди да успеят да наемат апартамент; дъщерята за известно време посещава гимназията в Южна Пасадина. По-късно Хилари нарича майка си вдъхновение за нейния живот и кариера.

Кинодебюта си прави през 1992 г., когато е на 18, с малка роля във фентъзи комедията "Бъфи убийцата на вампири", а през 1994 г. вече прави пробив чрез "Следващото карате хлапе" - в него не само използва опита си от гимнастиката, но самото получаване на ролята е сред стотици други кандидатки за нея. През 1997 г. играе в германския филм "Тихи дни в Холивуд", в който си партнира с бъдещия си съпруг Чад Лоу.

Суонк е пристрастена към развлечения на открито и е привързана към екстремни спортове като скайдайвинг и рафтинг, обича и ските. В личния си живот се жени за Чад Лоу след 5-месечна връзка през 1997 г., през 2002-ра си купуват къща за 4 млн долара в престижния квартал Гринуич Вилидж в Ню Йорк, но бракът им се разпада през 2006 г., разделят се и на следващата година формално се развеждат. От края на 2006 г. до лятото на 2012 г. живее със своя агент, Джон Кампизи. От март до юни 2016 г. е годеница на треньора по тенис и финансов консултант Рубен Торес.
Copyright © 2024 Dir.bg.