Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z О

Маделин Стоу / Madeleine Stowe

Дата на раждане - 18.08.1958
Място на раждане - Лос Анджелес, Калифорния, САЩ

Madeleine Marie Stowe Mora е израснала в работническо предградие на Лос Анджелес, в семейството на Мирея Мария - потомък на немски имигранти в Коста Рика, от известна политическа фамилия през 19 век там - и Алфред Стоу, инженер. Тя е първото от трите деца на родителите си, между 10 и 18-годишна възраст активно взима уроци по пиано.

В Университета на Южна Калифорния изучава журналистника и кино, освен това играе на доброволни начала в театър Соларис в Бевърли Хилс, където я забелязва агент за таланти. През 1978 г. прави своя артистичен дебют в кримисериала "Барета", следват множество телевизионни изяви. В минисериала на NBC "Хроники на гангстера" (1981) среща бъдещия си съпруг, актьора и продуцент Браян Бенбен.

Нейният пробив в киното се случва с криминалната екшън комедия "В засада" (1987 г.), други нейни по-известни роли са в "Последният Мохикан" (1992) и "Short Cuts" (1993).

Като любопитни факти от кариерата й, два пъти играе в заглавия "Отмъщението" - в кинофилма от 1990 г. и в несвързания с него тв сериал на ABC от 2011 г. Два пъти играе героини от поредицата романи "Истории за Кожения чорап" на американския писател от 19 век Джеймс Фенимор Купър - във филмите "Ловецът на елени" (1978 г.) и "Последният мохикан" (1992 г.).

Омъжена е за Браян Бенбен от 1986 г. и имат едно дете.
Copyright © 2024 Dir.bg.