Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z О

Патрик Демпси / Patrick Dempsey

Дата на раждане - 13.01.1966
Място на раждане - Люистън, Мейн, САЩ

Американският актьор и продуцент е роден в семейството с три деца на застрахователен агент и училищна секретарка. Патрик страда от дислексия. Посещава регионалната гимназия St. Dominic, но не я завършва. Интересите му са в забавленията и сериозно се занимава с танци и жонглиране, участва в състезания. Актьорството за него е нещо естествено и като тийнейджър играе в театрални пиеси, включително в турнета в района на Сан Франсиско. След роля в „Спомени за Брайтън бийч“ на Нийл Саймън през 1984 г., Демпси започва да се интересува и от филмова работа.

През 1987 г. играе главна роля в романтичната комедия "В настроение" заедно с Бевърли Д'Анджело. Подобно на филма, в реалния живот 21-годишният Демпси се жени за 48-годишната актриса Роки Паркър (покойница от 2014 г.), с която има доведен син по-голям от него и с която се развеждат седем години по-късно.

В телевизията придобива популярност от сериалите "Уил и Грейс" (1998 - 2006), "Втори шанс" (номинация за Еми през 2001 г.), "Адвокатите" (1997). "Анатомията на Грей" (2005) го изстрелва на върха с две номинации за Златен глобус.

Демпси се жени за втори път през 1999 г. за гримьорката Джилиан и имат 3 деца, дъщеря и братя-близнаци. В началото на 2015 г. стартират процедура по развод.
Демпси е и виден състезател по спортен автомобилизъм. В родния си град създава Център за борба срещу рака. Колекционира антики, реконструира жилища и обича да кара ски. Създава аромати за козметичния гигант "Avon".
Copyright © 2024 Dir.bg.