Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z О

Клоуи Севъни / Chloë Sevigny

Дата на раждане - 18.11.1974
Място на раждане - Спрингфийлд, Масачузетс, САЩ

Известна през 90-те години като моден импресарио и с дузина арт филми, днес тя е една от най-популярните кралици на съвременното независимо кино. При уикенд пътуване до Ню Йорк, 18-годишната Севъни получава предложение за модния раздел на музикалното тийн списание "Sassy", след което идват и предложения за модния подиум. След приятелство със сценариста Хармъни Корин, тя поема роля в противоречивия филм "Хлапета" (1995 г.).

През 2000 г., след поредица независими филми, кариерата на 25-годишната Клоуи се обръща към мейнстрийм признаване, когато е номинирана за Оскар и за Златен глобус за поддържащата си роля в "Момчетата не плачат" (1999) с Хилари Суонк. От 2006 до 2011 г. играе в тв сериала на HBO "Big Love", за който през 2010 г. е наградена със Златен глобус.

Севъни има две роли в театъра, както и участия в няколко музикални видеоклипове. Дизайнер е на няколко колекции за гардеробна стая.

В личния си живот има различни връзки, сред които е 8-годишната връзка с рок музиканта Мат Макоули, приключила през 2008 г. Клоуи живее в Бруклин, Ню Йорк.
Copyright © 2024 Dir.bg.