Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z О

Майло Вентимиля / Milo Ventimiglia

Дата на раждане - 08.07.1977
Място на раждане - Анахайм, Калифорния, САЩ

Американски актьор и телевизионен режисьор и продуцент, чийто баща има италиански произход и е ветеран от войната във Виетнам, а майка му - шотландски. Има две по-големи сестри. Завършва през 1995 г. гимназията "El Modena" в Ориндж, Калифорния, където спортува борба и участва в драматични постановки. Продължава обучението си в летните театрални школи към "American Conservatory" в Сан Франсиско, обучава се и в Калифорнийския университет в Лос Анджелис по специалност "театър".

Още 18-годишен, Вентимиля участва в кастинги за роли и се наема да работи, за да се издържа. Първата му роля е на тийнейджър-гей в късометражния "Must Be the Music" (1996 г.). Взима малки роли в тв сериали като "От местопрестъплението". Сериозна популярност придобива през 2001 - 2004 г. с ролята си в сериала "Момичетата Гилмор".

В личния си живот, Вентимиля предпочита своите колежки от сериалите - актрисата и модел Алексис Бледъл (от "Момичетата Гилмор"), с която има над 3.5-годишна връзка от декември 2002 до юли 2006 г., и актрисата и модел Хейдън Панетиер (от сериала "Герои"), с която е заедно от декември 2007 до февруари 2009 г. Вегетарианец е, не пуши и не пие алкохол, обича пънка и е любител на скейтборда. Социално активен е по отношение на войниците-ветерани от Афганистан и Ирак.
Copyright © 2024 Dir.bg.