Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z О

Имъджен Путс / Imogen Poots

Дата на раждане - 03.06.1989
Място на раждане - Лондон, Великобритания

Дъщеря на журналистка и телевизионен продуцент, английската актриса и музикант посещава съботната школа при театър Youngblood в Лондон, където се привързва към актьорската професия - изоставя стремежа си да стане ветеринарен лекар, след като припада на операция по време на практика. Екранният й дебют е през 2004 г. в сериала на BBC "Casualty", когато е на 15 години.

В киното дебютира следващата година във "V като Вендета", следват проекти като "28 седмици по-късно", "Центурион", "Нощта на ужасите", "Последен квартет", "Този неловък момент", "Need for Speed".

През 2008 г. е приета с максимални оценки в колежа "Институт по изкуствата Courtauld" към Лондонския университет, но отлага следването си първоначално с две години, за да развива актьорската си кариера. През 2011 и 2012 г. е и рекламно лице за различни марки ( Chloe, Marni, H&M).

Има номинация от Британските награди за независимо кино през 2007 г. за най-обещаващ дебютант, през 2013 г. печели наградата за най-добра актриса в поддържаща роля (за "The Look of Love").
Copyright © 2024 Dir.bg.