Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z О

Наташа Макелхоун / Natascha McElhone

Дата на раждане - 14.12.1969
Място на раждане - Съри, Великобритания

Родена като Наташа Абигейл Тейлър в семейството на журналисти, но известна с псевдонима си Макелхоун, английската сценична, кино и телевизионна актриса е международно известна най-вече с ролите си в американски филми, както и в хитовия сериал "Секс до дупка" ("Californication") на телевизионната мрежа Showtime, стартирал през 2007 г. в който си партнира с Дейвид Духовни.

Наташа приема моминската фамилия на майка си като свой сценичен псевдоним, с който и става известна. Родителите й се развеждат, когато е на 2, и майка й (ирландка) премества семейството в Брайтън, графство Съсекс. Наташа днес има брат-сценарист, живеещ в Лос Анджелес, и двама доведени братя, които живеят в Стокхолм. Като дете (6 - 12 г.) Макелхоун изучава ирландски танци, завършва девическото училище "St. Mary's Hall" в Брайтън, а през 1993 г. завършва Лондонската академия по музика и драматично изкуство - и започва да снима първата си голяма роля в "Да устоиш на Пикасо" (1996), в която партнира на Антъни Хопкинс и Джулиан Мур.

Кариерата й започва и в театъра, включително с роля на открито (в лондонския парк Regent's) в пиесата "Ричард III". Играе в театър "Haymarket" в Лестър и в " Open Air Theatre". Влиза в телевизия през сериала на BBC "Bergerac", където в надписите все още е под името Наташа Тейлър.

През 1998 г. Наташа се омъжва за пластичния хирург Мартин Кели (който обаче умира от сърдечна недостатъчност през 2008 г.), имат три деца. Наташа продължава да му пише писма, които през юли 2010 г. издава в книгата "After You: Letters of Love, and Loss, to a Husband and Father".
Copyright © 2024 Dir.bg.