Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z О

Елизабет Мос / Elisabeth Moss

Дата на раждане - 24.07.1982
Място на раждане - Лос Анджелис, Калифорния, САЩ

Израснала в Лос Анжелис, Мос идва от семейство с изявен интерес към изкуствата. Баща й притежава звукозаписна компания и е мениджър на музиканти като Чик Къриа и Марк Ишам. Майка й е една от най-добрите изпълнителки на блус на хармоника, свирила с величия като Би Би Кинг и Джеймс Колтън. Най-малкият й брат свири професионално на ударни още от 8-годишна възраст.

Мос започва на пет години да учи балет. Завършва множество престижни курсове по танци. Отхвърля поканата на Американското училище по балет в Ню Йорк, за да се съсредоточи върху многообещаващата си кариера на актриса.

Дебютът й в игралното кино е на шестгодишна възраст. На 17 вече е работила с най-големите в Холивуд и е печелила роли в силни игрални и телевизионни проекти. Играла е и в “Хиляда акра”; “Separate Lives” (1995, реж. Дейвид Мадън) с Джим Белуши и независимия “Въображаеми престъпления” с Харви Кайтел.

Мос има и доста телевизионни участия, сред които ролята й на младата Ашли Джъд в тв филма “Naomi & Wynonna: Love Can Build a Bridge” (1995), в “Gypsy” (1993, реж. Емил Ардолино) с Бет Мидлър.

В личния си живот, има кратък брак (2009 - 2011) с актьора, сценарист и музикант Фред Армисен.
Copyright © 2024 Dir.bg.