Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z О

Наташа Ричардсън / Natasha Richardson

Дата на раждане - 11.05.1963
Място на раждане - Лондон, Великобритания

Известната английска актриса е дъщеря на знаменития кинорежисьор Тони Ричардсън и на великата британска актриса Ванеса Редгрейв. За актьорския талант на Наташа за пръв път заговорили със суперлативи след нейното изпълнение на ролята на писателката Мери Шели във филма "Готик" (1986) на реж Кен Ръсел, следват нейни изпълнения във филми като "Месец на село" (A Month In The Country, 1987) и "Вдовица на планината" (Widows' Peak, 1994). Преди това тя участва и в нашумелия биографичен филм "Зелда" (1993), който е посветен на своенравната съпруга на Франсис Скот Фицджералд.

Наташа Ричардсън признава в интервю, че е била принудена да си направи пластична операция на носа, за да подпомогне кариерата си. Нейната знаменита майка я посъветвала да не прави глупости, давайки й за пример Барбра Стрейсънд, чийто нос не е от най-съвършените. Наташа обаче си казала: "Дявол да го вземе, но аз не съм Стрейсънд" и се решила на операцията. Тя срещнала разбиране от баща си Тони Ричардсън, от когото явно е наследила големия нос. И наистина, след операцията Наташа започнала да получава повече и по-интересни роли.

Като добавка има и любовта на такъв мъж като Лиъм Нийсън; двамата са партньори в трилъра "След полунощ" (1992). Заедно са в Ню Йорк до смъртта й през 2009 г. на 45-годишна възраст от епидурален кръвоизлив след падане по време на ски в Канада, имат двама синове.
Copyright © 2024 Dir.bg.