Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z О

Емили Дешанел / Emily Deschanel

Дата на раждане - 11.10.1976
Място на раждане - Лос Анджелис, Калифорния, САЩ

Американска актриса, популярна от тв сериала "Кости" (2005 г.) на Fox Crime. Родена е в семейството на оператора и режисьор Калеб Дешанел и актрисата Мери Джо Дешанел. По-малката й сестра Зоуи Дешанел е известна актриса и музикант. Емили израства в Италия, Канада, Югославия, Франция, Англия и Южна Африка; завършва Бостънския университет със специалност актьорско майсторство, става бакалавър по изящни изкуства.

Дебютиера в киното 18-годишна, в романтичната драма "Два милиона бакшиш" (1994 г.) с Никълъс Кейдж и Бриджит Фонда, оператор е баща й. Първата по-забележима нейна роля е в минисериала на Стивън Кинг "Червената роза" (2002 г.). Дешанел става копродуцент на сериала "Кости" в третия му сезон през 2007 г., а в средата на четвъртия сезон става продуцент.

В личния си живот, Дешанел е веган, защитава правата на животните. Макар и възпитана като римо-католик, не е религиозна. През 2010 г. се омъжва за актьора и сценарист Дейвид Хорнсби, с когото имат двама сина. Живее в Лос Анджелис и Ню Йорк.
Copyright © 2024 Dir.bg.