Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z О

Кейт Бозуърт / Kate Bosworth

Дата на раждане - 02.01.1983
Място на раждане - Лос Анджелес, Калифорния, САЩ

Catherine Ann Bosworth е американска актриса, модел и дизайнер на бижута, родена в семейството на строителна предприемачка и служител във фирма за облекла. Израства в различни градове - Сан Франсиско, Кънектикът и Кохасет, където завършва местната гимназия. Когато е на 14, тя е шампионка по конни спортове и влиза в кастинг за филма "Повелителят на конете" (1998) на Робърт Редфорд и неочаквано за себе си печели ролята на приятелката на главната героиня. Преди да поеме следваща роля, не играе нищо в продължение на 18 месеца, но през 2000 г. играе в два филма, единият от които е "Помни титаните" с Дензъл Уошингтън. Приета е в университета Принстън в края на същата година, но впоследствие отпада поради непосещаване.

Пробивът й в голямото кино идва с успеха на романтичната тийн драма "Синьо увлечение" (2002 г.), за да достигне световна известност от приключенското фентъзи "Супермен се завръща" (2006).

В личния си живот, след последователни връзки с актьорите Орландо Блум, Джеймс Русо и Александер Скарсгард, от август 2013 г. е омъжена за режисьора и продуцент Майкъл Полиш.
Copyright © 2024 Dir.bg.