Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z О

Кара Делавин / Cara Jocelyn Delevingne

Дата на раждане - 12.08.1992
Място на раждане - Лондон, Великобритания

Английска актриса и супермодел, родена в семейство от висшата класа с виконти, баронети и кметове на английската столица. Нейна кръстница е актрисата Джоан Колинс. Има две по-големи сестри. Завършва девическото училище "Frances Holland" в Лондон, а след 16-годишна възраст постъпва в пансиона "Bedales" в Хампшър с акцент върху драмата и музиката. Напуска след първата година и започва да се занимава с манекенство. Тъй като страда от диспраксия, смята академичното образование за сериозно предизвикателство. От 15-годишна страда и от депресия.

Работи като модел и лице на английските колекции за грим и аромати "Burberry's Beauty" и като рекламно лице за други марки (H&M, Zara, Chanel), дефилира на модния подиум за Moschino, Jason Wu, Oscar de la Renta, Burberry, Dolce & Gabbana, Fendi, Stella McCartney. През 2014 и 2015 г. разработва и собствени колекции като моден дизайнер. Развивайки леко кожно заболяване - частичен псориазис, през май-юни 2015 г. се отказва от кариерата си на модел в полза на актьорството, макар да няма професионално обучение.

В киното дебютира в британската адаптация "Ана Каренина" (2012 г.). Има номинация от независимите британски награди за най-обещаващ дебют през 2014 г. за драмата "The Face of an Angel", а през 2015 г. взима наградата "изгряваща звезда" от търговското изложение CinemaCon, както и номинация за Teen Choice (за ролята си в "Хартиени градове").

Делавин има и музикален талант - пее и свири на китара и ударни. През 2011 и 2012 г. записва два албума, по-нататък прави кавъри и записва сингли, включително за рекламни филми.

В личния си живот, Делавин е открито бисексуална. От юни 2015 г. има връзка с американската музикантка Ани Кларк ("Св. Винсент"), с която живее в Лос Анджелес и в самостоятелната си къща в Лондон.
Copyright © 2024 Dir.bg.