Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z О

Рори Кокрън / Rory Cochrane

Дата на раждане - 28.02.1972
Място на раждане - Сиракюз, Ню Йорк, САЩ

Роден в неголемия град Сиракюз в щата Ню Йорк, от 3-месечна възраст Рори е в Англия и прекарва детството си там. Син е на ирландец и индийска актриса. Завръща се в САЩ и завършва драма във Висшето училище по изпълнителски изкуства "LaGuardia" в Ню Йорк, следва и в Университета на Тексас в Остин.

Първата му роля е в телевизионна документална драма през 1989 г., следващата година се появява и в приключенски сериал. Филмовият му дебют (с около 15 секунди екранно време) е в англо-американски криминален трилър ("A Kiss Before Dying", 1991 г.). През 1992 г. получава и първата си по-значима роля в киното - в драмата "Бащи и синове", в която играе сина на образа на Джеф Голдблъм. Сред по-известните роли на Кокрън са тези от филмите "Dazed and Confused" (1993), комедия на Ричард Линклейтър, музикалния "Емпайър Рекърдс" (1995), трилъра "Арго" на Бен Афлек, анимираната фантастика "Камера потъмняла" отново на Линклейтър, както и в сериала "От местопрестъплението: Маями".

В личния му живот е известна връзката му с актрисата Рене Зелуегър, с която живеят заедно четири години в средата на 90-те
Copyright © 2024 Dir.bg.